Dit gerecht eten we best regelmatig, met broccoli of met bimi. Ik had eigenlijk verwacht dat ik er al lang over had geblogd! Maar deze variant stond er nog niet op. Wat ook lekker is om een sausje te maken van haverroom en deze op smaak te brengen met uienpoeder,knoflookpoeder en edelgist en deze toevoegen op het einde ipv de knoflook en kruiden.
Ernaast serveerde ik een tomatencarpaccio van ossenhart tomaten, "Coeur de Boeuf". Ik zag ze liggen in Duitsland in een supermarkt en ze zagen er schitterend uit. Regelmatig vragen de dames aan de kassa wat voor een product ze in hun handen hebben om te wegen en af te rekenen. Vaak een beschamende situatie omdat ik soms echt de Duitse woorden niet weet van producten. Lente-ui kwam bijvoorbeeld echt niet in mij op!
Maar steeds meer voorbereid op die vraag en om te voorkomen dat ik mij met een kleur op mijn wangen moet wenden tot de persoon achter mij in de rij vroeg ik ditmaal aan een winkelende dame wat dit voor een tomaten waren. Heel langzaam uitsprekend en wijzend naar het bordje wat tussen alle andere bordjes hing boven de groentes zei ze: O-c-h-s-e-n-h-e-r-z
Ik al repeterend in mijn hoofd afrekenen, maar ditmaal wist de dame achter de kassa exact wat ik wilde kopen: enorm dure tomaten. Want dat zijn ze wel, behoorlijk prijzig, maar absoluut het geld waard.
Deze tomaat is zo zonder opsmuk al enorm lekker en dat kom je niet zo vaak meer tegen. Ik heb het hier als tomatencarpaccio gegeten, maar later de derde ossenhart (jak wat klinkt dat raar uit de mond van een vegan :-)) in plakken gegrild en dat was ook erg aan te raden.
Pasta met bimi en tomaatjes 2 pers
Volkoren spelt pasta voor 2 personen (ik heb penne genomen)
1 bakje bimi, dikke steeltjes door midden snijden
1 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
1 grote teen, of 2 kleine teentjes knoflook, fijngesnipperd
handjevol basilicum, fijngesneden
half zakje pijnboompitjes
olijfolie
zout & peper
Doe de helft van de knoflook samen met de basilicum in wat olijfolie.
Kook de pasta volgens de verpakking. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.
Bak ondertussen op middelhoog vuur in wat olie de bimi beetgaar. Voeg dan de andere helft van de knoflook toe aan de pan, samen met de tomaatjes en warm alles even door.
Meng de bimi & tomaat door de pasta, breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de pijnboompitjes en besprenkel met de olijfolie/basolicum/knoflook mengsel.
Tomatencarpaccio 2 pers
2 ossenhart tomaten (coeur de boeufs)
groene olijven
gekarameliseerde balsamico azijn
knoflook olijfolie
half handje basilicum
zwarte olijven zout
zout & peper
Snijd de tomaten in zo dun mogelijke plakjes en verdeel over 2 borden. Snijd de olijven in dunne plakjes en verdeel over de tomaatjes. Meng wat fijngesneden basilicum met wat knoflook olijfolie en breng wat op smaak met zout. Verdeel over de tomaten.
Besprenkelen met de gekarameliseerde balsamico en de zwarte olijven zout.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Dit ziet er echt heel erg lekker en vooral ook makkelijk uit!
BeantwoordenVerwijderenJa dat is het ook zeker (makkelijk, maar ook inderdaad lekker). Dit zijn typisch van die gerechten die ik maak na een werkdag en ik geen zin in gewikkeld koken heb, maar wel gezond wil eten.
Verwijderen