Pasta met bimi en tomaatjes & tomatencarpaccio

Dit gerecht eten we best regelmatig, met broccoli of met bimi. Ik had eigenlijk verwacht dat ik er al lang over had geblogd! Maar deze variant stond er nog niet op. Wat ook lekker is om een sausje te maken van haverroom en deze op smaak te brengen met uienpoeder,knoflookpoeder en edelgist en deze toevoegen op het einde ipv de knoflook en kruiden.

Ernaast serveerde ik een tomatencarpaccio van ossenhart tomaten, "Coeur de Boeuf". Ik zag ze liggen in Duitsland in een supermarkt en ze zagen er schitterend uit. Regelmatig vragen de dames aan de kassa wat voor een product ze in hun handen hebben om te wegen en af te rekenen. Vaak een beschamende situatie omdat ik soms echt de Duitse woorden niet weet van producten. Lente-ui kwam bijvoorbeeld echt niet in mij op!
Maar steeds meer voorbereid op die vraag en om te voorkomen dat ik mij met een kleur op mijn wangen moet wenden tot de persoon achter mij in de rij vroeg ik ditmaal aan een winkelende dame wat dit voor een tomaten waren. Heel langzaam uitsprekend en wijzend naar het bordje wat tussen alle andere bordjes hing boven de groentes zei ze: O-c-h-s-e-n-h-e-r-z
Ik al repeterend in mijn hoofd afrekenen, maar ditmaal wist de dame achter de kassa exact wat ik wilde kopen: enorm dure tomaten. Want dat zijn ze wel, behoorlijk prijzig, maar absoluut het geld waard.

Deze tomaat is zo zonder opsmuk al enorm lekker en dat kom je niet zo vaak meer tegen. Ik heb het hier als tomatencarpaccio gegeten, maar later de derde ossenhart (jak wat klinkt dat raar uit de mond van een vegan :-)) in plakken gegrild en dat was ook erg aan te raden.


Pasta met bimi en tomaatjes 2 pers
Volkoren spelt pasta voor 2 personen (ik heb penne genomen)
1 bakje bimi, dikke steeltjes door midden snijden
1 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
1 grote teen, of 2 kleine teentjes knoflook, fijngesnipperd
handjevol basilicum, fijngesneden
half zakje pijnboompitjes
olijfolie
zout & peper

Doe de helft van de knoflook samen met de basilicum in wat olijfolie.
Kook de pasta volgens de verpakking. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.

Bak ondertussen op middelhoog vuur in wat olie de bimi beetgaar. Voeg dan de andere helft van de knoflook toe aan de pan, samen met de tomaatjes en warm alles even door.

Meng de bimi & tomaat door de pasta, breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de pijnboompitjes en besprenkel met de olijfolie/basolicum/knoflook mengsel.


Tomatencarpaccio 2 pers
2 ossenhart tomaten (coeur de boeufs)
groene olijven
gekarameliseerde balsamico azijn
knoflook olijfolie
half handje basilicum
zwarte olijven zout  
zout & peper

Snijd de tomaten in zo dun mogelijke plakjes en verdeel over 2 borden. Snijd de olijven in dunne plakjes en verdeel over de tomaatjes. Meng wat fijngesneden basilicum met wat knoflook olijfolie en breng wat op smaak met zout. Verdeel over de tomaten.
Besprenkelen met de gekarameliseerde balsamico en de zwarte olijven zout.Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Dit ziet er echt heel erg lekker en vooral ook makkelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat is het ook zeker (makkelijk, maar ook inderdaad lekker). Dit zijn typisch van die gerechten die ik maak na een werkdag en ik geen zin in gewikkeld koken heb, maar wel gezond wil eten.

      Verwijderen