Gevulde ronde courgette met zoete aardappel en meiraapjes

Eindelijk kwam ik ze eens tegen: ronde courgettes! Ze waren zo schattig dat ik ze direct meenam ondanks dat ik nog wat andere afspraken had erna. Er lagen ook erg mooie meiraapjes dus die ook meegenomen. Ondertussen ratelde mijn gedachte gedurende de dag wat ik er mee zou maken en het werd onderstaande.
Met name de combinatie courgette - zoete aardappel - hazelnoten is echt lekker. Daar ga ik eens wat meer mee doen.



Gevulde ronde courgette met zoete aardappel en meiraapjes 4 pers
4 ronde courgettes
2 grote zoete aardappelen, geschild en in kleine blokjes
½ tl chilipoeder
½ tl oregano
1/3 cup gehakte hazelnoten
1 el ahornsiroop

3/4 cup Franze linzen
1 paddenstoelen bouillon blokje
1 tl mosterd
1 tl gekarameliseerde balsamico azijn
peper & zout

4-6 meiraapjes, geschild (indien nodig) en in kleine blokjes
koolzaadolie met botersmaak (Albert Heijn)
zout
bieslook

Verwarm de oven op 150C.
Leg de ronde courgettes op een licht ingevette ovenschaal en zet in de oven voor 1 uur.

Ondertussen de zoete aardappelen in wat plantaardige olie op laag vuur bakken in een koekenpan. Wanneer ze zacht beginnen te worden voeg je de kruiden toe. Even meebakken en daarna de hazelnoten toevoegen samen met de ahornsiroop.

Kook vlak voordat de courgette klaar zijn de linzen in niet al te veel water samen met een paddenstoelenbouillon blokje gaar, ongeveer 20 minuten. Giet af en meng er mosterd en balsamico azijn door naar smaak en breng verder op smaak met peper en zout.

Haal de courgettes uit de oven. Snijd een dakje af van de courgette en hol deze uit. (Het is heel slecht ik weet het, maar ik zag de hoeveelheid vulling wat betreft de zoete aardappel en dit was al te veel. Ik heb dus niets meer met het vruchtvlees van de courgette gedaan, maar wel een dikke rand over gelaten. Je kant het natuurlijk ook gerust nog even meebakken en ernaast leggen!).
Schep de zoete aardappel/hazelnoot vulling in de courgettes en zet nog voor 5-10 minuten terug in de oven om door en door te warmen.

Verhit in een koekenpan wat koolzaadolie met botersmaak en bak hierin de meiraapjes tot ze beetgaar zijn. Bestrooi met wat zout en besprenkel met bieslook wanneer je het serveert.



5 opmerkingen:

  1. Ik wist niet dat het bestond, wat schattig die courgette!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ze gevonden bij Le Souk, dus bereikbaar voor jou :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah wauw, dat ziet er heerlijk uit Daniëlle! Ik heb nog nooit ronde courgettes gemaakt of gezien, jammer.
    Prachtige borden heb je trouwens, wauw! Dat moet vast fijn zijn om van te eten :).
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :-) Ja was erg blij toen ik deze wedgewood bordjes vond! Mooi verweerd met een prachtige decoratie. Jammer dat ze zo moeilijk te vinden zijn die ronde courgettes. Ach wie weet liggen ze volgend jaar wel bij AH of Jumbo!

      Verwijderen

Instagram