Eindelijk kwam ik ze eens tegen: ronde courgettes! Ze waren zo schattig dat ik ze direct meenam ondanks dat ik nog wat andere afspraken had erna. Er lagen ook erg mooie meiraapjes dus die ook meegenomen. Ondertussen ratelde mijn gedachte gedurende de dag wat ik er mee zou maken en het werd onderstaande.
Met name de combinatie courgette - zoete aardappel - hazelnoten is echt lekker. Daar ga ik eens wat meer mee doen.
Gevulde ronde courgette met zoete aardappel en meiraapjes 4 pers
4 ronde courgettes
2 grote zoete aardappelen, geschild en in kleine blokjes
½ tl chilipoeder
½ tl oregano
1/3 cup gehakte hazelnoten
1 el ahornsiroop
3/4 cup Franze linzen
1 paddenstoelen bouillon blokje
1 tl mosterd
1 tl gekarameliseerde balsamico azijn
peper & zout
4-6 meiraapjes, geschild (indien nodig) en in kleine blokjes
koolzaadolie met botersmaak (Albert Heijn)
zout
bieslook
Verwarm de oven op 150C.
Leg de ronde courgettes op een licht ingevette ovenschaal en zet in de oven voor 1 uur.
Ondertussen de zoete aardappelen in wat plantaardige olie op laag vuur bakken in een koekenpan. Wanneer ze zacht beginnen te worden voeg je de kruiden toe. Even meebakken en daarna de hazelnoten toevoegen samen met de ahornsiroop.
Kook vlak voordat de courgette klaar zijn de linzen in niet al te veel water samen met een paddenstoelenbouillon blokje gaar, ongeveer 20 minuten. Giet af en meng er mosterd en balsamico azijn door naar smaak en breng verder op smaak met peper en zout.
Haal de courgettes uit de oven. Snijd een dakje af van de courgette en hol deze uit. (Het is heel slecht ik weet het, maar ik zag de hoeveelheid vulling wat betreft de zoete aardappel en dit was al te veel. Ik heb dus niets meer met het vruchtvlees van de courgette gedaan, maar wel een dikke rand over gelaten. Je kant het natuurlijk ook gerust nog even meebakken en ernaast leggen!).
Schep de zoete aardappel/hazelnoot vulling in de courgettes en zet nog voor 5-10 minuten terug in de oven om door en door te warmen.
Verhit in een koekenpan wat koolzaadolie met botersmaak en bak hierin de meiraapjes tot ze beetgaar zijn. Bestrooi met wat zout en besprenkel met bieslook wanneer je het serveert.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenIk wist niet dat het bestond, wat schattig die courgette!
BeantwoordenVerwijderenIk heb ze gevonden bij Le Souk, dus bereikbaar voor jou :-)
BeantwoordenVerwijderenAh wauw, dat ziet er heerlijk uit Daniëlle! Ik heb nog nooit ronde courgettes gemaakt of gezien, jammer.
BeantwoordenVerwijderenPrachtige borden heb je trouwens, wauw! Dat moet vast fijn zijn om van te eten :).
Liefs!
Dankjewel :-) Ja was erg blij toen ik deze wedgewood bordjes vond! Mooi verweerd met een prachtige decoratie. Jammer dat ze zo moeilijk te vinden zijn die ronde courgettes. Ach wie weet liggen ze volgend jaar wel bij AH of Jumbo!
Verwijderen