Aziatische salade met Chinese kool en sesam-amandel tofu

Nu het zonnetje zich zo nu en dan laat zien, steekt de trek in lekkere maaltijdsalades ook steeds meer de kop op. Lekkere frisse groentes en knapperige rauwkost. Onderstaand recept is lekker vullend en erg gezond door de Chinese kool.
De dressing is lekker zoet, zuur en pittig; de pinda's geven het een lekkere knapperige touch.



Aziatische salade met Chinese kool en sesam-amandel tofu 2-3 pers
1 kleine Chinese kool
1 winterpeen, schoongemaakt
1 paprika
3 bosuitjes
1 klein bosje verse munt
Gerookte sesam amandel tofu (natuurwinkel/ekoplaza)

dressing:
2 el shoyu / sojasaus
2 el kokosbloesemsuiker
sap van 1 limoen
1 el rode chilipepertjes
2 teentjes knoflook, fijngeperst

Verse koriander
Pinda's

Meng alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar en zet apart.

Snijd de Chinese kool in fijne reepjes en de wortel en paprika julienne. Snijd de bosui in fijne ringen, en scheur de blaadjes munt wat kleiner. De sesam-amandel tofu in reepjes of blokjes snijden.

Meng alles door elkaar en besprenkel met de dressing en hussel het er doorheen.. Bestrooi met verse koriander en pinda's.




Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

  1. Ah, wat klinkt dat lekker! Heerlijk, met pinda's er doorheen. En die dressing, ohhhhh :).
    Ik zie wel vaker die fijne soorten tofu liggen bij de biowinkel, maar eigenlijk heb ik daarvan alleen nog maar gerookte tofu geprobeerd. Dus dit is een fijn recept om eens andere tofu uit te proberen! Lekker Daniëlle :).
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is echt heerlijke tofu. Zelfs zo zonder bewerking met rauwkost op een pistoletje :-)
      En pinda's zijn verslavend lekker..
      Groetjes!

      Verwijderen
  2. Yum! Stuk voor stuk heerlijke ingrediënten, dit kan niet anders dan een topsalade zijn! :-)

    BeantwoordenVerwijderen