Utrecht: Gys


Afgelopen zaterdag zijn we met vrienden wezen eten bij Gys. Het restaurant Gys is nog maar 4 maanden open, maar nu al echt een enorm succes. Er kan helaas niet van te voren gereserveerd worden en het is echt ontzettend druk bezocht dus je moet echt geluk hebben als je wat later in de avond komt.

Bij Gys serveren ze niet alleen veganistisch eten, maar ook vlees. Gelukkig is dat wel biologisch en zo lokaal mogelijk. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod aan vegetarisch en veganistisch eten. De toetjes zijn allemaal vegan! Dat maak ik nog maar zelden mee :-)

De ruimte is leuk, fris ingericht met erg attent en hardwerkend personeel. We hebben geen moment lang hoeven wachten en ze kwamen steeds informeren of het smaakten en of we nog wat nodig hadden qua drinken.

Gys serveert onder andere de wijnen van Château Saint-Jacques d Albas, welke op veganistische wijze zijn geklaard. Ik ken deze wijnen via Yanflorijn wijn en ze zijn erg lekker.


Het leuke met een wat groter gezelschap eten is dat je dan een wat gevarieerder aanbod aan gerechten op tafel te zien krijg, maar..: iedereen koos de vegan proeverij :-) En dat is eigenlijk extra leuk, want behalve Rick en ik was het tafelgezelschap niet vegan. Leuk dat iedereen het wilden uitproberen en nieuwsgierig was naar wat Gys te bieden had.

We kozen dus voor de vegan proeferij en ik moet mijn geheugen wel heel erg op de proef stellen om te herinneren wat het allemaal was:
Quinoa-bietensalade, tofu balletjes in een rokerige tomatenstoof, kikkerwtensoepje, hummus in een courgette rolletjes, salade met regenboogwortel en rucola, stokbroodjes met een rode bietenmousse en het allerlekkerste: guacamole.

     

Voor wat betreft de toetjes kozen we wat meer verschillend. Ik deelde samen met Rick de lemon drizzle taart met een bosvruchtencoulis en een bananen brownie met walnoot en kokos. Ook had iemand gekozen voor de trifle van bosvruchten, amandelcrumble en sojayoghurt. De citroentaart was echt heerlijk, maar ik denk dat de hele tafel er overuit was dat de banenenbrownie de topper was :-)

  

Nadeel van de proeverij is dat ik nu niet de tofuburger met humus, gegrilde paprika en peterselie of de broodje gegrilde tempeh met zoete aardappel, avocado en waterkers heb kunnen proeven. Des te meer reden om er weer eens snel heen te gaan. Leuk restaurant met mooie gerechten!

Voorstraat 77
3512 AL Utrecht
www.gysutrecht.nl

Openingstijden:
Elke dag open
van 10u tot 22u

Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk gegeten hier met jullie, aanrader !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, dat ziet er echt fantastisch uit!
    En ik vind het echt een pluspunt dat er zowel veganistisch eten als vlees geserveerd wordt, omdat vrijwel niemand in mijn omgeving veganistisch eet. Ik wil niet dat er speciaal voor mij veganistisch gegeten wordt, dus dit is fijn!
    Ik ga 'm onthouden, hoor ;). Leuk voor een keer een etentje met m'n familie, ofzo, ook omdat mijn broertje in Utrecht woont.
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Grappig, een aantal van mijn niet-vegan vrienden die meewaren vonden het ergens juist jammer dat het niet een alleen-maar-vegan-restaurant was.
      Maar inderdaad erg handig als je met "alles eters" uit eten wil :D

      Verwijderen