Pasta met pompoen en broccoli

Een lekkere voedzame pasta met pompoen en broccoli. Vegusto No Muh gebruik ik nu standaard als Parmezaanse kaas vervanger, het is zo lekker! Mocht je het niet bij de hand hebben dan kun je het in dit recept gerust weglaten: de room met knoflookpoeder en edelgist heeft ook al een kazige smaak. Je zou er ook nog wat extra edelgist vlokjes overheen kunnen doen.Pasta met pompoen en broccoli 3 pers
½ butternut pompoen, of 1 kleine, geschild en in kleine stukjes
1-2 el Italiaanse kruiden
1 kleine broccoli, in kleine roosjes
½ pakje soja cuisine (125 ml) (of andere plantaardige room)
½ tl knoflookgranulaat
½ tl uienpoeder
2 el edelgist
250 gram volkoren pasta
geroosterde pijnboompitjes
geraspte Vegusto No Muh Pittig (optioneel)
plantaardige olie
peper & zout

Verwarm de oven voor op 200C.
Verspreid de pompoenstukjes over een ovenplaat die bekleed is met bakpapier. Strooi de Italiaanse kruiden eroverheen. Bak in de oven voor ongeveer 30 minuten tot de pompoen zacht is, maar niet uit elkaar valt.

Zet voldoende water op en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster eventueel de pijnboompitjes indien ze nog ongeroosterd zijn.

In een grote pan wat olie verhitten en hierin de broccoli op hoog vuur beetgaar bakken. Zet het vuur lager, voeg de soja cuisine toe, knoflookgranulaat, uienpoeder en edelgist, Roerbak even goed om. Voeg de pasta toe.

Voor het serveren de stukjes pompoen erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Serveren met de pijnboompitjes eroverheen gestrooid en eventueel de Vegusto No Muh Pittig.Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten