Een lekkere voedzame pasta met pompoen en broccoli. Vegusto No Muh gebruik ik nu standaard als Parmezaanse kaas vervanger, het is zo lekker! Mocht je het niet bij de hand hebben dan kun je het in dit recept gerust weglaten: de room met knoflookpoeder en edelgist heeft ook al een kazige smaak. Je zou er ook nog wat extra edelgist vlokjes overheen kunnen doen.
Pasta met pompoen en broccoli 3 pers
½ butternut pompoen, of 1 kleine, geschild en in kleine stukjes
1-2 el Italiaanse kruiden
1 kleine broccoli, in kleine roosjes
½ pakje soja cuisine (125 ml) (of andere plantaardige room)
½ tl knoflookgranulaat
½ tl uienpoeder
2 el edelgist
250 gram volkoren pasta
geroosterde pijnboompitjes
geraspte Vegusto No Muh Pittig (optioneel)
plantaardige olie
peper & zout
Verwarm de oven voor op 200C.
Verspreid de pompoenstukjes over een ovenplaat die bekleed is met bakpapier. Strooi de Italiaanse kruiden eroverheen. Bak in de oven voor ongeveer 30 minuten tot de pompoen zacht is, maar niet uit elkaar valt.
Zet voldoende water op en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster eventueel de pijnboompitjes indien ze nog ongeroosterd zijn.
In een grote pan wat olie verhitten en hierin de broccoli op hoog vuur beetgaar bakken. Zet het vuur lager, voeg de soja cuisine toe, knoflookgranulaat, uienpoeder en edelgist, Roerbak even goed om. Voeg de pasta toe.
Voor het serveren de stukjes pompoen erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Serveren met de pijnboompitjes eroverheen gestrooid en eventueel de Vegusto No Muh Pittig.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten