Linzensalade met gerookte kruiden tofu

Dit is echt zo'n ontzettend lekkere salade. Ik had nog behoorlijk wat linzen over en die heeft Rick de volgende dag meegekregen met nog lekker veel stukjes gerookte tofu. Maar ondertussen dat ik dat voor hem klaar maakte was ik er ook al weer van aan het snoepen.

De dressing voor de linzen heb ik losjes gebaseerd op een recept uit een peulvruchten kookboek, de auteur schrijft echter dat zij het weer heeft gebaseerd op een recept van Sarah Britton. En zo inspireert de een de ander :-)


Linzensalade met gerookte kruiden tofu 3 pers
1½ cup Franse groene linzen

dressing:
2 el appelcider azijn
2 el olijfolie
1 el ahornsiroop
1 tl mosterd
1 tl zout
½ tl komijn
½ tl kaneel
1/4 tl kurkuma
1/4 tl gemalen koriander
1 tl citroensap

1 kleine rode ui, fijne halve ringen gesneden
handje krenten

1 avocado, in stukjes
1 handpeer, in stukjes
1 pakje gerookte kruiden tofu van taifun of amandel sesam gerookte tofu (natuurwinkel) , in stukjes
veldsla, of andere jonge bladsla, hoeveelheid naar wens

Doe de linzen in een pan en zet 5 cm onder water. Breng aan de kook en laat op zacht vuur 20 minuten koken. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Wanneer de linzen klaar zijn spoel je ze af onder koud water en laat je ze uitlekken. Meng de dressing door de linzen en proef of deze voldoende op smaak zijn en voeg eventueel peper en zout toe. Meng de rode ui en de krentjes door de linzen.

Snijd de ui, avocado en de gerookte tofu. Verdeel de bladsla over 3 borden, verdeel de linzen en bedek met avocado, stukjes peer en de gerookte tofu.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten