Dit is echt zo'n ontzettend lekkere salade. Ik had nog behoorlijk wat linzen over en die heeft Rick de volgende dag meegekregen met nog lekker veel stukjes gerookte tofu. Maar ondertussen dat ik dat voor hem klaar maakte was ik er ook al weer van aan het snoepen.
De dressing voor de linzen heb ik losjes gebaseerd op een recept uit een peulvruchten kookboek, de auteur schrijft echter dat zij het weer heeft gebaseerd op een recept van Sarah Britton. En zo inspireert de een de ander :-)
Linzensalade met gerookte kruiden tofu 3 pers
1½ cup Franse groene linzen
dressing:
2 el appelcider azijn
2 el olijfolie
1 el ahornsiroop
1 tl mosterd
1 tl zout
½ tl komijn
½ tl kaneel
1/4 tl kurkuma
1/4 tl gemalen koriander
1 tl citroensap
1 kleine rode ui, fijne halve ringen gesneden
handje krenten
1 avocado, in stukjes
1 handpeer, in stukjes
1 pakje gerookte kruiden tofu van taifun of amandel sesam gerookte tofu (natuurwinkel) , in stukjes
veldsla, of andere jonge bladsla, hoeveelheid naar wens
Doe de linzen in een pan en zet 5 cm onder water. Breng aan de kook en laat op zacht vuur 20 minuten koken. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Wanneer de linzen klaar zijn spoel je ze af onder koud water en laat je ze uitlekken. Meng de dressing door de linzen en proef of deze voldoende op smaak zijn en voeg eventueel peper en zout toe. Meng de rode ui en de krentjes door de linzen.
Snijd de ui, avocado en de gerookte tofu. Verdeel de bladsla over 3 borden, verdeel de linzen en bedek met avocado, stukjes peer en de gerookte tofu.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten