Yakisoba noodles met broccoli en tempeh

Yakisoba betekent eigenlijk gebakken boekweit, maar inmiddels worden ook vaak andere noodles gebruikt. Het is een Japans gerecht, maar komt oorspronkelijk uit China. Je kan het min of meer ook zien als bami met een Japans tintje :-)

De ingrediënten kun je natuurlijk zelf variëren, hier gebruik ik mijn zo geliefde tempeh en broccoli. Voor de noodles heb ik in plaats van soba noodles eens spelt noodles gebuikt. Dit was nieuw voor mij, maar ik vond het erg lekker.Yakisoba noodles met broccoli en tempeh 2 pers
1 pakje tempeh, in kleine stukjes
scheut sojasaus
snuf knoflookpoeder

1 kleine broccoli, of ½ -3/4 grote broccoli in kleine roosjes
1-1½ winterpeen , julienne gesneden
lente ui, 2 stuks in dunne ringetjes

noodles voor 2 of 3 personen
plantaardige olie

saus:
3 tl rijstazijn
2 el mirin
2 el tomatensaus of ketchup
2 el sojasaus
4 tl kokosbloesemsuiker (of gewone suiker)
mespunt gember
mespunt chilivlokken

Meng alles ingrediënten voor de saus in een klein steelpannetje en verhit voor ongeveer 5 minuten.

Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de tempeh in een grote koekenpan in wat olie, wanneer ze beginnen te verkleuren besprenkel je de tempeh met een scheut sojasaus en wat knoflookpoeder. Bak nog een even door voor ongeveer 1 minuut.

Voeg de broccoli en de wortel toe, indien nodig nog wat olie toevoegen. Roerbak alles tot de broccoli beetgaar is, of tot deze naar je eigen wens is (ik vind het lekker als ze beginnen te verkleuren, maar nog wel een bite hebben).
Doe de noodles erbij en roerbak alles even om. Dit is hoe het "officieel" moet met yakisoba, maar ik vind het fijner om de groentes over mijn noodles heen te serveren, dus ik ben lekker eigenwijs geweest.

Serveer de saus over de groentes en noodles heen, of voeg toe op het laatste moment tijdens het roerbakken van noodles en groente.  Bestrooien met lente ui.Print Friendly and PDF

6 opmerkingen:

 1. Hoi! Even een vraagje over de tempeh... Hoeveel gram heb je ongeveer gebruik, hier bij de jumbo kan ik alleen die grote verpakkingen vinden maar dat lijkt me nogal veel :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die van de Jumbo is een behoorlijke verpakking! Ik heb zo even niet de maten bij de hand, maar ik schat in dat mijn verpakking van Hobbit/Food for Freedom zo ongeveer de helft is van die van de Jumbo.

   Eet smakelijk :-)

   Verwijderen
  2. Ah ja dan weet ik een beetje de hoeveelheid. Thanks :)

   Verwijderen
 2. Wat een geweldig idee! Denk je dat je de rijstwafel ook voor andere soort smeersels kunt gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Susanne, ik denk dat je het over de vegan filet americain hebt uit het vorige bericht? Ik ben ook erg benieuwd naar andere mogelijkheden met rijstwafel. Helaas nog niet aan toe gekomen, maar wie weet wat er allemaal nog mee kan :-)

   Verwijderen
 3. Dank je ! Het was weer heerlijk :) !

  BeantwoordenVerwijderen