Onlangs heb ik samen met andere weer eens een bestelling gedaan bij www.alles-vegetarisch.de Ik heb een paar nieuwe producten uitgeprobeerd, waaronder een tweetal soorten worstjes van Tofurky. Ik ken dat merk van de vegan roasts en die zijn erg lekker. De andouille worstjes hadden we ook al geprobeerd met kerst, maar toen was mijn smaak nog dermate vervormd door de griep dat ik ze vreselijk vies vond. De twee worstjes die nog over waren heb ik vacuum verpakt en lagen vervolgens te wachten op een lekker recept.
En dat werd uiteindelijk onderstaande! Erg lekker, smakelijk en niet moeilijk om te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook de chipotle worstjes kopen bij veggie4u wanneer je niet aan deze worstjes kan komen, of mogelijke andere pittige plantaardige vervangers, maar daar heb ik geen ervaring mee.
De vegan parmezaanse kaas, die overigens echt een van de weinige is die ik echt lekker vind, is deze:
Vantastic Foods parmezanno, 60g , oa te koop bij Vegabond in Amsterdam.
Parelcouscous met tomaatjes en broccoli 2 pers
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 cup parelcouscous
2 pittige vegan worstjes (bv andouille van Tofurkey), in stukjes
5 kleine tomaatjes, gehalveerd
1 bouillon blokje (ik heb de herb & garlic gebruikt van Kallo)
2 cup kokend water
½ (grote) broccoli, in kleine roosjes
pijnboompitjes (geroosterd)
vegan parmezaanse kaas
plantaardige olie
zout & peper
Verhit in een grote diepe pan wat olie en fruit hierin de ui aan tot deze begint te verkleuren. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
Voeg de parelcouscous en de worstjes toe en bak even om voor een paar minuten. Doe de tomaatjes, bouillon blokje en het kokend heten water erbij. Breng zachtjes aan de kook.
Voeg na 5 minuten de broccoliroosjes toe en kook mee tot de parelcouscous gaar is en veel vocht heeft opgenomen en de broccoli beetgaar maar nog wel lekker knapperig is.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ooooh dit ziet er zo lekker uit! Ik ga zo beginnen met koken maar ik ben nu al aan t kwijlen! ghehe.. Ik ga zo je aardperen met tomaatjes maken! Ik ben bang dat ik me alleen niet aan t recept kan houden want ik heb geen tofu en ik ben een beetje lui vandaag.. ghihi.. Maar ik ga kijken hoever ik kom! Als de smaken lekker zijn ga ik het nog eens maken en dan volgens je recept! :D
BeantwoordenVerwijderenLekker eigenwijs toch! Dat is het leuke aan koken, gewoon je eigen draai aan geven ;-)
VerwijderenHopelijk heeft het je gesmaakt?