Parelcouscous met tomaatjes en broccoli

Onlangs heb ik samen met andere weer eens een bestelling gedaan bij www.alles-vegetarisch.de Ik heb een paar nieuwe producten uitgeprobeerd, waaronder een tweetal soorten worstjes van Tofurky. Ik ken dat merk van de vegan roasts en die zijn erg lekker. De andouille worstjes hadden we ook al geprobeerd met kerst, maar toen was mijn smaak nog dermate vervormd door de griep dat ik ze vreselijk vies vond. De twee worstjes die nog over waren heb ik vacuum verpakt en lagen vervolgens te wachten op een lekker recept.
En dat werd uiteindelijk onderstaande! Erg lekker, smakelijk en niet moeilijk om te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook de chipotle worstjes kopen bij veggie4u wanneer je niet aan deze worstjes kan komen, of mogelijke andere pittige plantaardige vervangers, maar daar heb ik geen ervaring mee.

De vegan parmezaanse kaas, die overigens echt een van de weinige is die ik echt lekker vind, is deze:
Vantastic Foods parmezanno, 60g , oa te koop bij Vegabond in Amsterdam.


Parelcouscous met tomaatjes en broccoli 2 pers
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 cup parelcouscous
2 pittige vegan worstjes (bv andouille van Tofurkey), in stukjes
5 kleine tomaatjes, gehalveerd
1 bouillon blokje (ik heb de herb & garlic gebruikt van Kallo)
2 cup kokend water
½ (grote) broccoli, in kleine roosjes
pijnboompitjes (geroosterd)
vegan parmezaanse kaas
plantaardige olie
zout & peper

Verhit in een grote diepe pan wat olie en fruit hierin de ui aan tot deze begint te verkleuren. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.

Voeg de parelcouscous en de worstjes toe en bak even om voor een paar minuten. Doe de tomaatjes, bouillon blokje en het kokend heten water erbij. Breng zachtjes aan de kook.

Voeg na 5 minuten de broccoliroosjes toe en kook mee tot de parelcouscous gaar is en veel vocht heeft opgenomen en de broccoli beetgaar maar nog wel lekker knapperig is.
Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

 1. Ooooh dit ziet er zo lekker uit! Ik ga zo beginnen met koken maar ik ben nu al aan t kwijlen! ghehe.. Ik ga zo je aardperen met tomaatjes maken! Ik ben bang dat ik me alleen niet aan t recept kan houden want ik heb geen tofu en ik ben een beetje lui vandaag.. ghihi.. Maar ik ga kijken hoever ik kom! Als de smaken lekker zijn ga ik het nog eens maken en dan volgens je recept! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker eigenwijs toch! Dat is het leuke aan koken, gewoon je eigen draai aan geven ;-)
   Hopelijk heeft het je gesmaakt?

   Verwijderen