Leeuwarden: Broodje Bewust

Rick en ik vinden Leeuwarden een erg leuke stad om te winkelen. Het heeft zowel de grotere ketens maar ook een heleboel kleine winkeltjes die je niet in de doorsnee winkelstraat in Nederland ziet. Afgelopen zaterdag gingen we weer eens naar mijn favoriete kledingwinkel daar maar kregen we halverwege de middag toch behoorlijke trek.

Uiteraard had ik mijn huiswerk gedaan :-) en had ik via facebook vernomen dat er een leuke broodjeszaak zat met wat vegan opties. En het zat nog midden in het centrum ook!


Broodje Bewust is een biologische broodjeszaak die zich richt op gezonde en eerlijke voeding welke zo lokaal mogelijk is. De zaak is modern en lekker ruim opgezet en het idee is geïnspireerd door selfservice-bakkerijen die je veel kunt vinden in Duitsland en Oostenrijk.

Ze hebben twee geheel plantaardige broodjes op het menu staan, en wat ik nou zo geweldig aan deze zaak vind is dat het gewoon heel duidelijk staat aangegeven. Je hoeft het dus niet eerst te vragen en dan maar afwachten of het antwoord wel klopt.

Ook zijn er smoothies met soja yoghurt (staat aangegeven) en heerlijke groene- en vruchtensmoothies die geheel plantaardig zijn.

  

Uiteraard hebben we wat geprobeerd en heerlijk gegeten. Rick ging voor het broodje hummus met zongedroogde tomaat en komkommer en ik voor het broodje met hazelnoten-vijgenpasta. Beide waren erg smakelijk! Je kan het broodje kiezen uit vele soorten broodjes, en allemaal zijn ze vrij van dierlijke bestanddelen. 


Rick nam de smoothie met soja yoghurt en rode vruchten, en ik de groene smoothie. Erbij namen we twee appel muffins. Eigenlijk hadden we er beter samen 1 kunnen nemen, want zo als lunch was het voor ons best veel. Maar je krijgt niet zo vaak de kans om een vegan muffin te kopen tijdens het winkelen dus we hebben het er maar van genomen :-)


Broodje Bewust
Groentemarkt 1-3 
8911 JB Leeuwarden
ma-vr: 8:00-18:30
za: 9:00-17:30Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Leuk! Ik heb er ooit 1x gegeten, binnenkort toch maar weer eens een vegan broodje eten. :)

    BeantwoordenVerwijderen