High Tea van Vegan Sweetheart Bakery + recept scones & lemon curd

Afgelopen december bereikte de facebook pagina van Vegan Sweetheart Bakery van Sascha Belo een mijlpaal van 1000 volgers! Om dat te vieren gaf Sascha een high tea voor 4 personen weg met allerlei vegan lekkers onder een van haar volgers. Je raadt het al, ik was de gelukkige winnaar :-)

Vegan Sweetheart Bakery is een veganistische bakkerij in Utrecht. Je kan de cupcakes, taarten en veel ander lekkers afhalen op bestelling in Utrecht, maar haar cupcakes zijn oa ook te proeven bij Vegabond in Amsterdam.

Op een samen afgesproken datum kon ik de gerechtjes ophalen in Utrecht en dan op een eigen uitgekozen lokatie het opsmikkelen. Aangezien mijn broer en zijn vrouw in de buurt van Utrecht wonen leek mij dat een leuke aanleiding om hun te verrassen met deze high tea.

Sascha had echt enorm haar best gedaan, en als ik terug kijk naar de foto's heb ik alweer trek!


Heel bijzonder was de vegan brie en croute; een vegan brie met een vijgencompote omsloten door een heerlijk bladerdeeg en er ook nog eens schitterend uitzag! 
Het recept voor de vegan brie en croute zou je terug kunnen vinden in het boek The Non-Dairy Evolution Cookbook van Skye Michael Conroy. Deze staat nu dan natuurlijk ook op mijn verlanglijstje :-)  We hebben de brie en croute even opgewarmd in de magnetron en was echt ontzettend lekker, met een licht smeltende romige brie erin.

Ook zaten er gegrilde portobello met een pesto erin erbij. Erg smaakvol! We hebben dit even opgewarmd in de oven. De pesto die over was heeft mijn broer zo uit het bakje nog verder opgegeten zo lekker was het.


Helaas is de foto niet al te scherp, maar Sascha had een heerlijke tofu "eiersalade" gemaakt, gebaseerd op het recept van de Vegan Challenge. Deze ging er goed in en ga ik zeker zelf ook maken. Lekker op een toastje (welke we er ook bij hadden gekregen) of op een sandwich. 

Op de achtergrond een van de theetjes die we erbij hadden gekregen: pepermunt thee! De ander was kamille thee.


En dan natuurlijk veel zoets! Zoals te zien was het meer dan genoeg, we hebben dan ook niet alles in 1 x opgekregen. Bovenin de etagère zie je chocolade hazelnoot bonbons. (Deze waren overigens erg lekker met de bosbessen compote die we erbij hadden gekregen voor de scones).

Daaronder chocolade - rode wijn cupcakes. Waar kun je mij nou blijer mee maken dan chocolade en wijn? Nou door ze te combineren :-) 

Onderin liggen de carrotcakes en de scones. De scones waren ontzettend lekker zeker in combinatie met de lemon curd en de bosbessencompote die erbij waren gemaakt.


Even een close up van de chocolade rode wijn cupcakes, zijn ze niet prachtig? 


Al met al was het een hele lekkere, prachtige en leuke high tea! Enorm bedankt Sascha, ook namens mijn broer en schoonzus ;-)

Sascha was zo lief om het recept van de lemon curd en de scones mee te geven met de vermelding dat ik die mag delen op mijn blog!

Lemon Curd
Meng in een kom 35 gram rietsuiker met 35 gram custardpoeder. Meet 4,5 dl sojamelk af en voeg hierbij de rasp én het sap van 2 citroenen. Neem 5 eetlepels van de sojamelk-citroen mengsel en voeg dit toe aan de rietsuiker met custard. Meng dit tot een glad papje. Verwarm de overgebleven sojamelk-citroen mengsel in een steelpannetje. Voeg al roerend het custard papje toe. Roer met een garde tot dikke custard.

Vegan Scones
Zeef in een kom 280 gram bloem voeg 2 el maizena, 2 tl bakpoeder, snuf zout, wat vanillesuiker en 50 gram fijne kristalsuiker toe. Alles goed mengen en vervolgens 80 gram koud (uit de koelkast) plantaardig vet (shortening zoals crisco: te verkrijgen bij bv makro of toko's) toevoegen.

Meng dit met een deegkrabbertje of de achterkant van een lepel door de bloem. Gebruik niet je handen, dan wordt het vet te warm. Meng tot een kruimelig deeg. Roer hier 50 gram rozijnen doorheen (optioneel) en ongeveer 160 ml sojamelk met een vork.

Meng tot een deeg dat net samenkomt, het moet niet te plakkerig worden. Vorm 6 bolletjes van het deeg, ze zullen misschien wat uit elkaar vallen maar dat is normaal, zorg er in ieder geval voor dat je het deeg niet overbewerkt, anders worden ze erg taai.

Leg de bolletjes op een bakplaat en druk ze licht aan, bestrijk ze royaal met sojamelk. Bak ze 16-17 minuten af op 190°C.
Print Friendly and PDF

10 opmerkingen:

  1. Waaauw wat een geweldige prijs om te winnen. ^^ Het ziet er allemaal superlekker uit, en mooie foto's ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waaaaauw inderdaad! Dat zag er heerlijk en heel verzorgd uit! Dat leek me meer dan een top-smul-genieten-dag! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker, en ook erg leuk om mijn broer en schoonzus kennis te laten maken met vegan lekkernijen. Dus al met al een topdag idd :-)

      Verwijderen
  3. Mmm, dat ziet er echt lekker uit zeg! En wat leuk dat je die recepten mocht delen. Binnenkort eens proberen :))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker doen! Vooral de lemon curd gaat er geweldig in. Die heb ik zelfs later ook nog op de carrot cakes gesmeerd hahaha.

      Verwijderen
  4. Wow super mooi ziet het er uit en het klinkt ook heerlijk! Geweldige prijs om te winnen.

    Zou ik de foto's mogen gebruiken voor de VeganChallenge?
    Tijdens de challenge wordt er vaak een high tea georganiseerd, ik wil dat dan posten met een mooie foto van een vegan high tea. Helaas zijn die er niet echt veel. Vind je het goed als ik jouw foto's daarvoor gebruik?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmm, alles ziet er echt super lekker uit! Moet echt super tof zijn om zoiets te winnen! Ik hoop dat je er van hebt genoten!

    Sofie x
    Natuurlijk blond en gezond

    BeantwoordenVerwijderen