Vegan kerstdiner Grand Café Groningen

Afgelopen zondag werd er een vegan kerstdiner georganiseerd in restaurant Grand Café Groningen een 100% diervriendelijk kerstdiner voor de èchte dierenliefhebbers gehouden. Voor de mensen die behalve van hun hond of kat, ook van kalkoenen, kip, varkentjes en andere dieren houden :-)  In totaal was de opkomst zo'n 30 mensen, hartstikke veel en gezellig natuurlijk! Het is altijd fijn als een restaurant zijn best wil doen om een vegan menu klaar te maken, en dat er dan zo'n grote opkomst is.

Waarom heet het kerstdiner als het nog geen kerst is? Het heeft opzettelijk plaats gevonden voor de kerstdagen. Op deze manier hopen we in de krant te komen om te laten zien dat je eigenlijk juist met kerst diervriendelijk zou moeten eten. Hopelijk worden er dan toch wat mensen geïnspireerd om er geen dieren-eet-festijn van te maken.

Na een korte intro door de organisator en de eigenaar van het restaurant kregen we het volgende:

Als voorgerecht een proeverijtje: een paddenstoelenbouillon, een groene salade met meloen en een bruschetta met tomaat.

Voor het hoofdgerecht kon je kiezen tussen een paddenstoelenrisotto of een groente curry. Beide waren erg lekker, alleen vond ik de groente curry geen curry. Het waren roergebakte groentes op linzen, wel erg lekker! Erbij nog lekkere aardappeltjes uit de oven en een salade.

Nagerecht was een ananas gember siroopje, citroen sorbet ijs,  framboos sorbet ijs en fruit.

Grand Café Groningen zegt in de toekomst graag rekening te willen houden met veganistische bezoekers, als je het even van te voren bij de reservering aangeeft.


Gedempte Zuiderdiep 56
9711 HK Groningen

Print Friendly and PDF

5 opmerkingen:

 1. Woah, dat ziet er goed uit! Ik ben hier nog nooit geweest, goed om te weten dat ik hier terecht kan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kende het ook niet, leuk om steeds meer tentjes te leren kennen in Groningen.

   Verwijderen
 2. Hoe weet jij toch altijd van dit soort dingen?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik volg veel vegan groepen op facebook (vegan Nederland, vegan Groningen etc).
   Ik deel dit soort aankondigingen ook op de facebook van Plantaardigheidjes, dus daar zou je ook regelmatig kunnen kijken.

   Verwijderen
 3. Wat fijn dat ze een heel plantaardig menu hebben bedacht en leuk om te zien wat je allemaal kreeg! Dat proeverijtje als voorgerecht lijkt me erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen