Op deze manier vind ik tofu denk ik het lekkerst: knapperig gebakken in de pan met een kruidig korstje. Je kan er dan ook zoveel kanten mee op. Dit gerecht wordt voor het oog veel mooier wanneer je rode paprika gebruikt. Ik had echter nog een groene liggen en wilde deze opmaken.
De gefermenteerde, gezouten boontjes vind je bij de toko. Meestal vaccum verpakt in een zakje. Een behoorlijke hoeveelheid terwijl je vaak maar een klein beetje nodig hebt. Ik heb deze daarom verdeeld in kleine porties en ingevroren, hopelijk behouden ze hun smaak.
Tofu met citroen- zwarte bonensaus, 2 pers
1 paprika, in kleine stukjes
2 lente-uien, fijne ringetjes
2 el gefermenteerde zwarte bonen (toko)
250 ml bouillon (ik heb no-chickenbouillon gebruikt, maar je kan ook groente- of uienbouillon gebruiken
sap van 1 citroen
plantaardige olie
1 pakje tofu
no-egg mengsel (1 el aangelengd met wat water)
1/3 cup bloem
mespuntje cayenne peper
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
½ tl zout
vers gemalen zwarte peper
kokosolie
bruine rijst voor 2 pers
gestoomde of gewokte groene groentes (bv paksoi gebakken met wat 5 spice poeder)
Lek de tofu uit. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
In een koekenpan wat olie verhitten en hierin de paprika en de lente-ui ongeveer een minuut of 5 bakken.
Doe de bouillon en de zwarte bonen erbij en laat voor de helft inkoken. Giet in een kommetje en doe het sap van de citroen erbij.
Snijd de tofu in rechthoekige plakken. Meng de bloem met de knoflook- en uienpoeder, cayennepeper en zout en peper. Verhit de kokosolie in een grote koekenpan en laat heet worden. Haal elk plakje tofu door het no egg mengsel en vervolgens door het bloemmengsel.
Bak ze aan beide zijde mooi goudbruin en knapperig. Serveer met de rijst en de groentes en bedruip met wat saus en serveer de rest erbij.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ik ben geen al te grote fan van tofu, maar inderdaad zo met een knapperig korstje is het het lekkerst!
BeantwoordenVerwijderenZiet er yummie uit!
Dankjewel!
BeantwoordenVerwijderenIk vind tofu zo op zijn tijd heerlijk, op diverse manieren bereid. Ook naar tempeh kan ik echt verlangen, maar ook daar is de bereidingswijze wel erg belangrijk :-)
Heerlijk! Tofu door de maizena gehaald en opgebakken is ook lekker. Daarna lekker met ui, sojasaus, peper en gember :-)
BeantwoordenVerwijderenKlinkt ook zalig :-)
Verwijderen