Dit gerechtje is geïnspireerd op een kookboek welke ik onlangs had gewonnen: Fourplay. Ik heb de vulling alleen gewijzigd en de bodem geheel vegan gemaakt. Ook heb ik er twee taartjes van gemaakt, in plaats van 1 grote. Erg lekker, maar behoorlijk machtig. Deze manier van stoofpeertjes koken is overigens erg prettig: het vocht wat je overhoudt is ook nog eens heel erg lekker én je gebruikt geen geraffineerde suiker.
Spelt Stoofperentaartjes 2 kleine taartjes
4-6 stoofpeertjes
AH Boomgaard appel blauwe bes sap
2 kruidnagels
2 stokjes kaneel
ahornsiroop
2 cup speltbloem
1 cup vegan boter of margarine (bv alpro soya, healthy planet of alsan boter)
125 ml water
1/4 cup ahornsiroop
Snuf zout
Schil de stoofpeertjes en doe ze in een pan. Zet ze onder met appel blauwe bessen sap, indien je niet genoeg hebt eventueel aanvullen met water. (Ikzelf kook altijd een hele zwik peertjes en gebruik ze voor diverse doeleinde, avondeten, toetjes etc etc).
Doe de kruidnagels en kaneel erbij en laat ongeveer 30-45 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn. Laat de peertjes die je wil gebruiken voor het taartje afkoelen buiten het kookvocht.
Meng voor de bodem de speltbloem, margarine, water, ahornsiroop en een snuf zout. Goed mengen en kneden tot het een soepel maar nog steeds nat deeg ontstaat. Pak in in plasticfolie en leg minstens een uurtje in de koeling.
Verwarm de oven voor op 200C.
Snijd de peertjes in partjes en besprenkel met wat ahornsiroop.
Verdeel het deeg in 2 delen. Rol eerst de ene bol uit tot een rond vlak. Leg de helft van de peertjes in het midden en vouw de randen een beetje om. Herhaal dit met de andere helft van het deeg.
Leg op een bakplaat, bekleed met bakpapier en bak in de oven voor ongeveer 40 minuten.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Oh dit klinkt heerlijk! Ik moet echt wat gaan doen met stoofpeertjes.
BeantwoordenVerwijderen