Pasta met linzen en kastanjes

Een lekkere pasta met een knipoog naar de herfst door de kastanjes. Ik koop ze kant en klaar vacuüm verpakt omdat ik het anders teveel werk vind na mijn werk, maar je kan ze natuurlijk ook vers kopen.

Je kan het gerecht ook zonder de pasta maken en dan als bijgerecht gebruiken.



Pasta met linzen en kastanjes 2 personen
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 uien, gesnipperd
½ cup groene linzen
1 bouillon blokje (ik heb garlic & herb gebruikt van Kallo)
1 tl tijm
1 laurierblaadje
150-200 gram gekookte kastanjes, grof gehakt
1 pakje/blik stukjes tomaat
1 rode chilipeper, in stukjes
plantaardige olie
spelt pasta (fusilli) voor 2 personen
handjevol platte peterselie
zout & peper

Verhit in een pan (die een deksel heeft) wat olie en bak hierin de knoflook, ui en de linzen voor een paar minuten. Voeg dan zoveel water toe dat de linzen onder water staan. Voeg het bouillon blokje, tijm en laurierblaadje toe en laat afgedekt voor ongeveer een half uurtje zachtjes koken.
Controleer zo nu en dan of er genoeg water in zit, zo niet voeg een beetje toe.

Wanneer de linzen zacht zijn voeg je de kastanjes, tomatenstukjes en chilipeper toe. En laat dit nog eens 15 minuten zachtjes mee warmen zonder deksel.

Kook ondertussen de spelt pasta. Na het afgieten voeg je de past toe aan het linzen mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met fijngehakte peterselie.




Print Friendly and PDF

6 opmerkingen:

  1. OOOH, kastanjes! Wat heerlijk!
    Ik wist helemaal niet dat deze hier überhaupt te krijgen waren. Kan ik ze bij een Turkse supermarkt vinden ofzo? Waar koop jij ze?
    Klinkt heerlijk Daniëlle!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond ze bij mijn plaatselijke groenteboer. Hij had zowel verse in een netje, als gepelde en gekookte in een vacuüm verpakking. Ik denk dat je ook kans maakt bij een delicatesse zaak, of een grote jumbo misschien?
      Turkse supermarkt? Echt geen idee :-)

      Verwijderen
  2. Zou dit ook lukken met noten ipv kastanjes? Hierbij denk ik aan amandelen, hazelnoten, cashew etc

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat het wel kan, alhoewel het wel een hele andere smaak maar ook andere textuur is. Begin anders met een beetje en proef voordat je er meer bij doet. Denk ook eens aan walnoten 😉 Veel succes !
      Groetjes Danielle

      Verwijderen
    2. Ok, bedankt.Zal het eens proberen. Staat op het to-do lijstje samen met de Marokkaanse bulgur tomatenschotel met kikkererwten. Toffe website!

      Verwijderen
  3. Yes! Ik heb kastanjes gevonden! Bij de Turkse supermarkt. Nu kan ik je recept maken ;).
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen