Soms dan kan ik enorm trek hebben in tempeh, en soms krijg ik enorme trek in Mexicaans. Dit maakte ik op een dag dat ik trek had in tempeh én Mexicaans :-) Ook hier geldt zoals altijd, kun je geen snijbiet nemen, neem dan een flinke hoeveelheid spinazie.
Mexicaanse polenta met chipotle tempeh en snijbiet 2-3 pers
voor de polenta:
½ rode paprika, heel fijngesneden
1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd
1½-13/4 cup uien bouillon
1 cup polenta
1 el Mexicaanse kruiden
plantaardige olie
Bak in een pan met wat olie de paprika en de ui tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de uienbouiilon toe en breng aan de kook. Roer de Mexicaanse kruiden door de polenta. Meng al roerend de polenta door de kokende bouillon. Goed blijven roeren tot het helemaal een vaste substantie is geworden. Haal van het vuur en druk de polenta in een vierkante vorm (ongeveer 1 cm dik).
Laat afkoelen, snijd in driehoekjes en bak op in een pan met wat olie tot ze aan beide zijdes knapperig zijn.
voor de chipotle tempeh:
1 klein of ½ groot pak tempeh, in langwerpige lange stukken gesneden
1 el tomatenpuree
2 el water
1 el ahornsiroop
1/4-½ tl chiptole poeder (of een mengsel van gerookte paprika en cayenne peper)
1 tl knoflook granulaat
1 tl uiengranulaat
plantaardige olie voor het bakken
zout en peper
perzik op vruchtensap uit blik (optioneel) fijngesneden
Meng de tomatenpuree, water, ahornsiroop en kruiden in een kom en wentel de tempeh er doorheen. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de tempeh tot deze donkerbruin is gekleurd aan beide zijdes. Breng op smaak met zout en peper.
voor de snijbiet
1 bos snijbiet, in stukjes van 1 cm gesneden
1 tl knoflook granulaat
1 tl komijnpoeder
zout en peper
plantaardige olie
Verhit wat olie in een grote wok of koekenpan en roerbak hierin de snijbiet tot de stengels gaar maar nog steeds knapperig zijn. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de polenta over de borden, leg de snijbiet erop. Verdeel hierover de tempeh en bestrooi met wat stukjes perzik.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Yum! Doet mij eraan denken dat ik dringend zelf eens wat moet experimenteren met polenta. Al vaak gedacht, maar nog nooit actie ondernomen...
BeantwoordenVerwijderenIk woon in een redelijk grote stad, maar polenta heb ik nog nergens gevonden...
BeantwoordenVerwijderenIk koop het bij de Jumbo van het merk Smaakt. Ook bij toko's die op Zuid Europa en Midden Oosten zijn gericht heb ik het gezien. Veel succes!
Verwijderen