Mexicaanse polenta met chipotle tempeh en snijbiet

Soms dan kan ik enorm trek hebben in tempeh, en soms krijg ik enorme trek in Mexicaans. Dit maakte ik op een dag dat ik trek had in tempeh én Mexicaans :-) Ook hier geldt zoals altijd, kun je geen snijbiet nemen, neem dan een flinke hoeveelheid spinazie.


Mexicaanse polenta met chipotle tempeh en snijbiet 2-3 pers
voor de polenta:
½ rode paprika, heel fijngesneden
1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd
1½-13/4 cup uien bouillon
1 cup polenta
1 el Mexicaanse kruiden
plantaardige olie

Bak in een pan met wat olie de paprika en de ui tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de uienbouiilon toe en breng aan de kook. Roer de Mexicaanse kruiden door de polenta. Meng al roerend de polenta door de kokende bouillon. Goed blijven roeren tot het helemaal een vaste substantie is geworden. Haal van het vuur en druk de polenta in een vierkante vorm (ongeveer 1 cm dik).

Laat afkoelen, snijd in driehoekjes en bak op in een pan met wat olie tot ze aan beide zijdes knapperig zijn.

voor de chipotle tempeh:
1 klein of ½ groot pak tempeh, in langwerpige lange stukken gesneden
1 el tomatenpuree
2 el water
1 el ahornsiroop
1/4-½ tl chiptole poeder (of een mengsel van gerookte paprika en cayenne peper)
1 tl knoflook granulaat
1 tl uiengranulaat
plantaardige olie voor het bakken
zout en peper
perzik op vruchtensap uit blik (optioneel) fijngesneden

Meng de tomatenpuree, water, ahornsiroop en kruiden in een kom en wentel de tempeh er doorheen. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de tempeh tot deze donkerbruin is gekleurd aan beide zijdes. Breng op smaak met zout en peper.

voor de snijbiet
1 bos snijbiet, in stukjes van 1 cm gesneden
1 tl knoflook granulaat
1 tl komijnpoeder
zout en peper
plantaardige olie

Verhit wat olie in een grote wok of koekenpan en roerbak hierin de snijbiet tot de stengels gaar maar nog steeds knapperig zijn. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de polenta over de borden, leg de snijbiet erop. Verdeel hierover de tempeh en bestrooi met wat stukjes perzik.



Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

  1. Yum! Doet mij eraan denken dat ik dringend zelf eens wat moet experimenteren met polenta. Al vaak gedacht, maar nog nooit actie ondernomen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik woon in een redelijk grote stad, maar polenta heb ik nog nergens gevonden...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik koop het bij de Jumbo van het merk Smaakt. Ook bij toko's die op Zuid Europa en Midden Oosten zijn gericht heb ik het gezien. Veel succes!

      Verwijderen