Kookboek: Green Kitchen Travels


De Green Kitchen Stories is een blog die ik al lange tijd volg. Het is geen vegan blog (wel vegetarisch), maar ze werken met pure ingrediënten, fijne producten en maken schitterende foto's waardoor ik veel inspiratie uit hun recepten haal.

Onlangs (vorige week!) hebben ze hun tweede boek gelanceerd: Green Kitchen Travels. Dit boek heeft veel meer vegan recepten, en het staat zelfs duidelijk aangegeven bij de plantaardige recepten. Daarnaast zijn de meeste recepten ook best makkelijk aan te passen naar geheel plantaardig.

Toen ik het boek kreeg ben ik direct enthousiast aan de gang gegaan. Ik heb nog geen nadelen van het boek kunnen ontdekken: de index is handig, de layout schitterend, de afbeeldingen inspireren, de verhalen van hun reizen interessant. Tja, het is jammer dat het een vegetarisch boek is, dat is een minpunt. Maar toch een absolute aanrader. De meeste salades en street snacks kunnen met een beetje aanpassing ook als avondmaaltijd dienen en er staat leuke ontbijt ideetjes in die niet veel tijd kosten.

Wat heb ik eruit gemaakt?


Lentil & Strawberry Tacos, p69
&
Pico de Gallo Spread, p234
Een taco met zwarte beluga linzen, kool en aardbeien! Erbij avocado en een "pico de gallo" spread; dat is een saus van tomaat en paprika uit de oven. De combinatie linzen met aardbeien was echt ontzettend lekker! Een leuk gerecht die weer tot verder experimenteren aanzet.
De volgende dag heb ik de linzen, kool en spread die over waren gegeten als lunch.Raw Cacao, Chia & Banana Overnight Oats, p34
Ik ontbijt elke ochtend door de weeks met overnight oats , en dit recept is er een leuke variatie op. Hier worden de bananen geprakt met de haver en doe je er rauwe cacao en chia zaadjes bij. Erg lekker, maar niet heel bijzonder als je al veel overnight oats eet.


Upside-Down Beet Tower, p105
Dit was eigenlijk een vegetarisch recept: er moest geitenkaas over de salade van bietjes, wortel, komkommer, avocado, tomaat en koriander. Deze heb ik uiteraard weggelaten en vervangen door een zelfgemaakte chipotle pijnboompitten creme. Deze paste er gelukkig erg goed bij! Ik vond de salade heel erg lekker, Rick vond het een beetje saai, maar dat was denk ik eerder optisch omdat alles rood was geworden door de biet (en dat is ook de bedoeling).

Er is nog heel veel meer wat ik wil maken, bijvoorbeeld de: 
Tempeh & Papaya Satay Skewers, 
Chocolate Bean Chili with Walnuts, 
Creamy Polenta with Mushrooms & Artichoke
Vegan Sweet Potato & Aubergine Moussaka
Almond Butter Blueberry Cookies
en nog veel meer!


Print Friendly and PDF

9 opmerkingen:

 1. Ik heb het boek nog niet gezien in de winkels, maar dit klinkt veelbelovend! Vooral ook die moussaka en de polenta lijken me lekker, al heb ik natuurlijk nog niet de bijbehorende foto's ervan gezien.

  Is dat trouwens melde op de laatste foto? Ik zag dat laatst geloof ik ook bij de biologische groentekraam. Daarna helaas niet meer teruggezien. Spijt dat ik het niet gekocht heb, had ik wel eens willen proeven...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met dat melde bedoel je het groene onderop? Dat is Nieuw Zeelandse spinazie, erg lekker!
   Ondanks de naam geen familie met spinazie maar het behoort tot de ijskruid familie. Lekker knapperig groen plantje, ook voor in de smoothies, maar erg fijn in salades.
   Kom maar snel eens de foto's bekijken in het boek dan :-)

   Verwijderen
  2. Klinkt goed, die Nieuw Zeelandse spinazie! Van de keukentuin of uit eigen tuin?
   Kom graag snel langs om in je boek te bladeren, gezellig! Dan neem ik deel 1 mee ;-)

   Verwijderen
  3. Ik heb deel 1 ook inmiddels al (schaam schaam)..
   Plenty More heb ik tot nu toe kunnen laten liggen, ter verdediging van mijzelf, echt zoveel eieren en kaas :-((..
   Ja Nieuw Zeelandse spinazie bij de Keukentuin inderdaad! Ideaal :-)

   Verwijderen
  4. Daar hoe je je toch niet voor te schamen?! Ze maken die boeken gewoon te mooi!
   Wel een goede zelfbeheersing hoor dat je Plenty more nog niet hebt. Toch staan er plenty vegan recepten in. Pas later in het boek komen meer recepten met kaas en ei. Ik heb al ongeveer 10 recepten gemaakt en maar 1 keer stond 'feta' in de ingredientenlijst! Maar ik wil je verder niet in de verleiding brengen hoor ;)

   Verwijderen
  5. Ik ben achterin begonnen met bladeren (even snel ingekeken) dus vandaar dat ik zoveel zuivel zag :)
   Ik ga nog eens rustig kijken een keer.. :)

   Verwijderen
 2. Dat ziet er een leuk boek uit! Meestal koop ik ook alleen maar plantaardige kookboeken, maar vegetarische recepten kunnen ook een grote bron aan inspiratie zijn. Ik volg zelfs kookblogs die over vlees en vis gaan. Niks mis mee! Het boek staat ook op mijn lijstje hier. Een lijstje dat wel heel erg lang begin te worden ondertussen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een jaar geleden ook besloten alleen nog maar vegan boeken te kopen, maar sommige vegetarische zijn zo bijzonder en zitten zo vol mooie groente gerechten en combinaties waarbij kaas en ei geen hoofdrol speelt dat ik daar nu uitzonderingen voor maak. Zeker als de auteurs er ook nog bewust mee bezig zijn door bij de recepten te vermelden welke al plantaardig zijn wil ik graag een uitzondering maken :-)

   Verwijderen