Amsterdam: Restaurant De Kas met Sarah Britton, My New Roots

Afgelopen week was Sarah Britton van de blog My New Roots in Amsterdam voor een aantal lezingen en kookworkshops. Deze week sloot ze af met een etentje in samenwerking met restaurant De Kas in Amsterdam.

We wisten dat ze populair was, en dat we er snel bij moesten zijn om bij dit diner te kunnen aanschuiven, maar dat het binnen een dag uitverkocht was is toch wel heel bijzonder.

De Kas is een restaurant wat midden in het park Frankendael ligt en is gevestigd in het kassencomplex van de voormalige Amsterdamse Stadskwekerij uit 1926. Een zeer bijzonder gebouw in een park waar nog ooievaars zaten!




Na een korte introductie van Gert Jan Hageman,  de eigenaar van De Kas, Samantha van Healthy Happy en daarna Sarah Britton zelf konden we een plekje uitzoeken in de grote zaal. Helaas was de tafelindeling niet zo goed geregeld en moesten we zelf gaan schuiven om toch met z'n vieren gezellig bij elkaar te zitten.


Wij hadden van te voren gevraagd of het vegetarische menu aangepast kon worden naar veganistisch en dat was gelukkig geen probleem. Bij het zien van het menu was het al grotendeels geheel plantaardig!


Salade met rode en choggia biet, rucola, duindoornbessen en een kombucha bietendrankje.

Gefermenteerde paarse wortel, geroosterde wortel met een salsa van Oost Indische kers en jonge spinazie. Met name het kombucha drankje was erg lekker.



Soepje van geroosterde pompoen en piment met pompoenzaadjes, Chinese bieslook en jonge mizuna. Erg smaakvol soepje!

Kikkererwtenpannenkoek met aubergine kaviaar, gedroogde boerenkool, geroosterde aardpeer, jonge prei, gemarineerde wilde paddenstoeltjes, linzen en diverse kruiden.

Als laatste een dessert, waar ze voor ons de kruimel vanwege de boter hadden weggelaten, alleen hadden ze er niet aan gedacht dat als je veganistisch eet, je ook geen honing eet:

Gepocheerde en gecarameliseerde peer, een soort kruidig cacao cakeje,  honingraat, wilde venkelblaadjes en peren sorbet ijs.


Het waren al met al heerlijke en leuke gerechten. De ruimte (akoestiek) en de bediening konden beter, maar heeft onze pret en het genieten van het lekkere eten niet verminderd.

We willen zeker een keertje terug om in het reguliere restaurant te eten van De Kas.  Het was leuk om de schrijfster achter My New Roots eens te zien en te spreken. Ze heeft er zelfs voor gezorgd dat onze tafelgenote een baby van haar kombucha mee naar huis kreeg om zelf gefermenteerde bietenthee te kunnen gaan maken.
Print Friendly and PDF

7 opmerkingen:

  1. Wow Daniëlle, dat zag er echt wel de moeite uit en wat een mooie foto's. Dat is vast een leuke ervaring rijker. Zou ik ook wel eens willen doen! Kan je vegan eten in het restaurant van De Kas dan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit was een speciaal menu in samenwerking met Sarah Britton, dus aanpassen naar veganistisch was nauwelijks moeite. Maar als ik restaurant De Kas zo'n beetje inschat dan kunnen als je het duidelijk aangeeft bij de reservering vast wel iets mee. Ik heb het nog niet geprobeerd of geïnformeerd, ik ga ze een keer bellen of mailen. Mocht je het eerder ervaren laat het dan weten, ben erg benieuwd!

      Verwijderen
  2. Mooi! Gelukkig staat de 'baby' kombucha er niet op, want die ziet er nogal eng uit! ;) Ben benieuwd of het wat gaat worden. Wel superlief inderdaad dat ze dit geregeld had!
    Ik vroeg me nog af of het choco cakeje bij het dessert misschien haar 'raw brownie' was, die op haar website staat?Zou leuk zijn ook als er wat recepten van deze avond in haar boek komen te staan. Het was een supergezellige avond en het eten was echt allemaal heerlijk. Ik hoop inderdaad ook nog een keer naar de Kas te gaan in de toekomst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja vraag het mij ook af wat het was, want het staat niet op het menu omschreven toch? Wat dat choco ding was. Als ik het recept bekijk van de raw brownie, dan mis ik iets kruidigs in de ingrediëntenlijst. Dacht een beetje kardemom en gember te proeven?
      Ook dat rode in het hoofdgerecht wat je een beetje "eng" vond staat niet op het menu, wat was dat nou ook alweer?

      Verwijderen
    2. Dat ben ik helaas vergeten!
      Ik dacht dat het rode bij het hoofdgerecht een soort kimchi was of een soort gefermenteerde groente. Maar welke? Daikon?

      Verwijderen
  3. Wat leuk! Heb je toevallig ook een workshop bij haar gevolgd? Ben zo benieuwd of dat een beetje de moete waard was, als je normaal al haar blog volgt en de kookboeken hebt...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, geen workshops kunnen volgen. Ik woon niet in de buurt van Amsterdam en het was ook nog eens doordeweeks. Naast vrij nemen van het werk, hotel regelen waren de workshop ook nog best prijzig. Ik heb dus lekker voor mij laten koken op die zaterdag met het diner ipv dat ik zelf aan de slag zou gaan :-)
      Maar ik heb er inderdaad ook nog niets over gezien online, verslagjes op blogs ed. Jammer!

      Verwijderen