Afgelopen week was Sarah Britton van de blog My New Roots in Amsterdam voor een aantal lezingen en kookworkshops. Deze week sloot ze af met een etentje in samenwerking met restaurant De Kas in Amsterdam.
We wisten dat ze populair was, en dat we er snel bij moesten zijn om bij dit diner te kunnen aanschuiven, maar dat het binnen een dag uitverkocht was is toch wel heel bijzonder.
De Kas is een restaurant wat midden in het park Frankendael ligt en is gevestigd in het kassencomplex van de voormalige Amsterdamse Stadskwekerij uit 1926. Een zeer bijzonder gebouw in een park waar nog ooievaars zaten!
Na een korte introductie van Gert Jan Hageman, de eigenaar van De Kas, Samantha van Healthy Happy en daarna Sarah Britton zelf konden we een plekje uitzoeken in de grote zaal. Helaas was de tafelindeling niet zo goed geregeld en moesten we zelf gaan schuiven om toch met z'n vieren gezellig bij elkaar te zitten.
Wij hadden van te voren gevraagd of het vegetarische menu aangepast kon worden naar veganistisch en dat was gelukkig geen probleem. Bij het zien van het menu was het al grotendeels geheel plantaardig!
Salade met rode en choggia biet, rucola, duindoornbessen en een kombucha bietendrankje.
Gefermenteerde paarse wortel, geroosterde wortel met een salsa van Oost Indische kers en jonge spinazie. Met name het kombucha drankje was erg lekker.
Soepje van geroosterde pompoen en piment met pompoenzaadjes, Chinese bieslook en jonge mizuna. Erg smaakvol soepje!
Kikkererwtenpannenkoek met aubergine kaviaar, gedroogde boerenkool, geroosterde aardpeer, jonge prei, gemarineerde wilde paddenstoeltjes, linzen en diverse kruiden.
Als laatste een dessert, waar ze voor ons de kruimel vanwege de boter hadden weggelaten, alleen hadden ze er niet aan gedacht dat als je veganistisch eet, je ook geen honing eet:
Gepocheerde en gecarameliseerde peer, een soort kruidig cacao cakeje, honingraat, wilde venkelblaadjes en peren sorbet ijs.
Het waren al met al heerlijke en leuke gerechten. De ruimte (akoestiek) en de bediening konden beter, maar heeft onze pret en het genieten van het lekkere eten niet verminderd.
We willen zeker een keertje terug om in het reguliere restaurant te eten van De Kas. Het was leuk om de schrijfster achter My New Roots eens te zien en te spreken. Ze heeft er zelfs voor gezorgd dat onze tafelgenote een baby van haar kombucha mee naar huis kreeg om zelf gefermenteerde bietenthee te kunnen gaan maken.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Wow Daniëlle, dat zag er echt wel de moeite uit en wat een mooie foto's. Dat is vast een leuke ervaring rijker. Zou ik ook wel eens willen doen! Kan je vegan eten in het restaurant van De Kas dan?
BeantwoordenVerwijderenDit was een speciaal menu in samenwerking met Sarah Britton, dus aanpassen naar veganistisch was nauwelijks moeite. Maar als ik restaurant De Kas zo'n beetje inschat dan kunnen als je het duidelijk aangeeft bij de reservering vast wel iets mee. Ik heb het nog niet geprobeerd of geïnformeerd, ik ga ze een keer bellen of mailen. Mocht je het eerder ervaren laat het dan weten, ben erg benieuwd!
VerwijderenMooi! Gelukkig staat de 'baby' kombucha er niet op, want die ziet er nogal eng uit! ;) Ben benieuwd of het wat gaat worden. Wel superlief inderdaad dat ze dit geregeld had!
BeantwoordenVerwijderenIk vroeg me nog af of het choco cakeje bij het dessert misschien haar 'raw brownie' was, die op haar website staat?Zou leuk zijn ook als er wat recepten van deze avond in haar boek komen te staan. Het was een supergezellige avond en het eten was echt allemaal heerlijk. Ik hoop inderdaad ook nog een keer naar de Kas te gaan in de toekomst!
Ja vraag het mij ook af wat het was, want het staat niet op het menu omschreven toch? Wat dat choco ding was. Als ik het recept bekijk van de raw brownie, dan mis ik iets kruidigs in de ingrediëntenlijst. Dacht een beetje kardemom en gember te proeven?
VerwijderenOok dat rode in het hoofdgerecht wat je een beetje "eng" vond staat niet op het menu, wat was dat nou ook alweer?
Dat ben ik helaas vergeten!
VerwijderenIk dacht dat het rode bij het hoofdgerecht een soort kimchi was of een soort gefermenteerde groente. Maar welke? Daikon?
Wat leuk! Heb je toevallig ook een workshop bij haar gevolgd? Ben zo benieuwd of dat een beetje de moete waard was, als je normaal al haar blog volgt en de kookboeken hebt...
BeantwoordenVerwijderenNee, geen workshops kunnen volgen. Ik woon niet in de buurt van Amsterdam en het was ook nog eens doordeweeks. Naast vrij nemen van het werk, hotel regelen waren de workshop ook nog best prijzig. Ik heb dus lekker voor mij laten koken op die zaterdag met het diner ipv dat ik zelf aan de slag zou gaan :-)
VerwijderenMaar ik heb er inderdaad ook nog niets over gezien online, verslagjes op blogs ed. Jammer!