Zwarte rijstnoodles met sugarsnaps en tempeh

Veganmofo2014 #13


Supersnel klaar, voedzaam en mooi kleurrijk gerecht. Ik had iets tempeh over, de hoeveelheid was iets te veel om in verhouding te zijn, maar dat heb ik de volgende dag lekker gegeten bij mijn lunch.

De zwarte rijstnoodles kocht ik bij de natuurwinkel. Let goed op als je een zwart gekleurd product koopt dat het niet gekleurd is met invistinkt.


Zwarte rijstnoodles met sugarsnaps en tempeh 2 pers
zwarte rijstnoodles voor 2 personen
150 gram sugarsnaps (diepvries of vers)
1 rode paprika, in dunnen repen
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 rode peper, fijngesneden (al dan niet ontdaan van zaadjes)
scheut sesamolie
scheutje tamari/sojasaus
½ mango, in fijne blokjes
2 lente-uitjes, in fijne ringetjes
handje verse koriander
zwarte en/of witte sesamzaadjes

1 pakje tempeh
1 el sesamolie
2 el tamari of sojasaus
1 el ahornsiroop
½ tl knoflookgranulaat/poeder
plantaardige olie

Snijd de tempeh in kleine driehoekjes. Meng de sesamolie, tamari, ahornsiroop en knoflookgranulaat en giet over de tempeh. Goed omroeren zodat alles bedekt wordt.
Verhit wat olie in een grote pan en bak de tempeh aan beide zijdes mooi bruin.

Ondertussen kook je de rijstnoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal moet het maar een paar minuten koken, giet af, spoel af met water en zet even apart.

In een grote wok wat olie verhitten. Hierin eerst de sugarsnap knapperig bakken, kiep even in een bakje. Vervolgens de paprika knapperig bakken en ook weer even wegzetten in een schaaltjes.

Vervolgens wat sesamolie in de wok verhitten en hierin de knoflook en chilipeper bakken. Voeg de noodles, sugarsnaps en paprika toe en warm alles al roerend goed door. Op smaak brengen met een klein scheutje tamari indien je dat nodig vindt.

Verdeel het noodle mengsel over twee borden. Tempeh erbij leggen, mango erover verdelen samen met de lente-ui. Bestrooien met koriander en de zwarte en/of witte sesamzaadjes.



Print Friendly and PDF

5 opmerkingen:

  1. Die combinatie van mango/sugarsnaps/paprika klinkt heel goed! En wat een mooie kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Daniëlle!
    Oeh, dit klinkt echt heerlijk! Ik ben gek op aziatisch en heb pas kort geleden voor het eerst tempeh gebakken, dus een nieuw receptje is super welkom! En ik hou van lekker veel groenten. O, en met mango. En zwarte noodles wil ik ook eigenlijk wel graag proberen. Super leuk :).
    Hoe vind je de Vegan MoFo? Ik vind het leuk om te lezen dat je de blogposts leuk vindt die ik heb geplaatst! Je reacties zijn heel fijn om te lezen :) dankje!
    En wat grappig dat een ijssandwich ook voor jou een jeugdsentiment is! Ik ken alleen de ijsworsten niet waar je over verteld.. Zat dat al in een koekje ofzo?
    Dankje voor je Pinterestpagina! Volgens mij staan er echt heeeele fijne recepten tussen. Oh, hmm. Ik ga ze nog eens goed bekijken :). En ook jouw recepten zie ik!
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vegan Mofo is weer erg leuk! Maar ik raak ook een beetje door mijn voorraad berichten heen net als jij :-)

      IJsworsten, is volgens mij echt iets jaren'70/'80: grote worsten met ijs waar je dan een circel vanaf sneed en dat tussen de wafels doet. (een plaatje: http://www.florenciaijs.nl/pictures/ijsworsten.gif )
      MIsschien bestaat het nog wel hoor, ik heb het zelf eigenlijk nooit gekocht dat deed mijn moeder altijd voor mijn vader die ijsgek was ;-)

      Verwijderen
  3. Ziet er weer heerlijk uit! Ik hou van mango in hartige gerechten!

    BeantwoordenVerwijderen