Veganmofo2014 #13
Supersnel klaar, voedzaam en mooi kleurrijk gerecht. Ik had iets tempeh over, de hoeveelheid was iets te veel om in verhouding te zijn, maar dat heb ik de volgende dag lekker gegeten bij mijn lunch.
De zwarte rijstnoodles kocht ik bij de natuurwinkel. Let goed op als je een zwart gekleurd product koopt dat het niet gekleurd is met invistinkt.
Zwarte rijstnoodles met sugarsnaps en tempeh 2 pers
zwarte rijstnoodles voor 2 personen
150 gram sugarsnaps (diepvries of vers)
1 rode paprika, in dunnen repen
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 rode peper, fijngesneden (al dan niet ontdaan van zaadjes)
scheut sesamolie
scheutje tamari/sojasaus
½ mango, in fijne blokjes
2 lente-uitjes, in fijne ringetjes
handje verse koriander
zwarte en/of witte sesamzaadjes
1 pakje tempeh
1 el sesamolie
2 el tamari of sojasaus
1 el ahornsiroop
½ tl knoflookgranulaat/poeder
plantaardige olie
Snijd de tempeh in kleine driehoekjes. Meng de sesamolie, tamari, ahornsiroop en knoflookgranulaat en giet over de tempeh. Goed omroeren zodat alles bedekt wordt.
Verhit wat olie in een grote pan en bak de tempeh aan beide zijdes mooi bruin.
Ondertussen kook je de rijstnoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal moet het maar een paar minuten koken, giet af, spoel af met water en zet even apart.
In een grote wok wat olie verhitten. Hierin eerst de sugarsnap knapperig bakken, kiep even in een bakje. Vervolgens de paprika knapperig bakken en ook weer even wegzetten in een schaaltjes.
Vervolgens wat sesamolie in de wok verhitten en hierin de knoflook en chilipeper bakken. Voeg de noodles, sugarsnaps en paprika toe en warm alles al roerend goed door. Op smaak brengen met een klein scheutje tamari indien je dat nodig vindt.
Verdeel het noodle mengsel over twee borden. Tempeh erbij leggen, mango erover verdelen samen met de lente-ui. Bestrooien met koriander en de zwarte en/of witte sesamzaadjes.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Die combinatie van mango/sugarsnaps/paprika klinkt heel goed! En wat een mooie kleuren.
BeantwoordenVerwijderenDankjewel Bonnie! Was ook een erg lekkere combi :-)
VerwijderenHoi Daniëlle!
BeantwoordenVerwijderenOeh, dit klinkt echt heerlijk! Ik ben gek op aziatisch en heb pas kort geleden voor het eerst tempeh gebakken, dus een nieuw receptje is super welkom! En ik hou van lekker veel groenten. O, en met mango. En zwarte noodles wil ik ook eigenlijk wel graag proberen. Super leuk :).
Hoe vind je de Vegan MoFo? Ik vind het leuk om te lezen dat je de blogposts leuk vindt die ik heb geplaatst! Je reacties zijn heel fijn om te lezen :) dankje!
En wat grappig dat een ijssandwich ook voor jou een jeugdsentiment is! Ik ken alleen de ijsworsten niet waar je over verteld.. Zat dat al in een koekje ofzo?
Dankje voor je Pinterestpagina! Volgens mij staan er echt heeeele fijne recepten tussen. Oh, hmm. Ik ga ze nog eens goed bekijken :). En ook jouw recepten zie ik!
Liefs!
Vegan Mofo is weer erg leuk! Maar ik raak ook een beetje door mijn voorraad berichten heen net als jij :-)
VerwijderenIJsworsten, is volgens mij echt iets jaren'70/'80: grote worsten met ijs waar je dan een circel vanaf sneed en dat tussen de wafels doet. (een plaatje: http://www.florenciaijs.nl/pictures/ijsworsten.gif )
MIsschien bestaat het nog wel hoor, ik heb het zelf eigenlijk nooit gekocht dat deed mijn moeder altijd voor mijn vader die ijsgek was ;-)
Ziet er weer heerlijk uit! Ik hou van mango in hartige gerechten!
BeantwoordenVerwijderen