Vegan MoFo favorieten week 3

Veganmofo2014 #22
De derde week hebben we al weer achter ons gelaten. Wat gaat de tijd hard! Maar ik moet zeggen, nu ik er aan begonnen ben wil ik het ook afmaken, maar een beetje rust in de blogtent zou wel fijn zijn :-)

Ik heb niet zo heel veel kunnen volgen de afgelopen week, ik moest voor mijn werk naar Utrecht en mijn keramiekcursus is weer begonnen dus tijd wordt wat schaarser. Maar deze recepten zijn mij opgevallen en naar mijn idee het noemen waard:


Smoky Maple BBQ Tempeh van de blog Rock My Vegan Socks . Tempeh in een zelfgemaakte BBQ sausjes, lijkt mij heerlijk! Lekker met wat gegrilde zoete aardappel en misschien wat avocado erbij. Deze Kikkererwtenmeelpannenkoekjes met komijn en verse koriander zijn van de Nederlandse mede-blogster Bonnie van de blog Eating with the rabbits en wat zien deze pannenkoekjes er heerlijk uit! Laatst keek ik op een verloren uurtje naar Heel Holland Bakt en waren ze tompoezen aan het maken. Dat bleek nog knap lastig. Deze Custard Slice van de blog The Grumpy Sailor lijkt wel op dit typische Hollandse gebak. Misschien ga ik het eens als inspiratie gebruiken voor een vegan tompoezenversie! Een Mango Pesto Mouth Party van de blog Veg Friend Dit lijkt mij echt een heerlijke combinatie van smaken: mango, pesto, spinazie met een basis van kamut.Een Vegan Spiced Peach Carrot Bread van de blog Abracapocus met pecannoten, wortel en perziken. Klinkt allemaal lekker.


Deze moeten we een keer door google translate gooien, want wat ziet dit er geweldig uit! Hartige broodjes met een lekkere vulling: Fatayer vegetales van de blog CreatiVegan. Met de stap voor stap instructies in foto's erbij kan het volgens mij niet misgaan :-)Ik ben niet zo van de smoothie recepten, meestal gooi ik er gewoon in wat ik nog in huis heb :-) Maar deze Vanilla Chai Matcha Smoothie klinkt wel heel erg lekker. Jammer dat matcha poeder alleen zo ontzettend duur is!  Het recept is van de blog ConnoisseurusVegDeze Smoky buffalo hummus  met hotsauce en paprika lijkt mij echt superlekker! En ziet er nog vrolijk uit ook, leuk voor op een feestje. Het recept komt van de blog Green Gourmet Giraffe.Print Friendly and PDF

6 opmerkingen:

 1. Die pannenkoekjes probeer ik zeker ook eens. En tompoezen! Oja!
  Nog een goeie week te gaan, daarna plan ik zelf ook een beetje rust in blogland in :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee dankjewel voor het linken naar m'n pannenkoekjes! Haha. :) Die fatayer zien er lekker uit zeg, en ik kreeg door Heel Holland Bakt ook al trek in tompoezen.
  En jij hebt nog geen dag gemist of wel? Superknap! Bij mij gaat het posten niet zo hard meer de afgelopen week maar gelukkig is de maand nog niet voorbij. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, tot nu toe nog geen dag gemist! Wel veel hoor! Het gaat er nu om spannen.
   Weinig vrije avonden over dus ik hoop dat het gaat lukken.

   Verwijderen