Vegan MoFo favorieten week 1

Veganmofo2014 #8!
Jeetje wat werd er veel geblogd de afgelopen week! De vorige jaren vond ik het al moeilijk om alles ten minste een blik te gunnen, maar dat is dit jaar bijna onmogelijk als je ook nog een 4 daagse werkweek hebt en zelf ook nog iets lekkers op tafel wil zetten om over te bloggen :-)

Ik heb toch een aantal heerlijke gerechten voorbij zien komen die ik wel eens wil proberen. Ik houd ze bij op een pinterest bord, voor de geïnteresseerden. Hieronder enkele favorieten.


Een heerlijke simpele maar waarschijnlijk zeer smakelijke soep van Connoisseurus Veg ; vooral die avocado pesto cream lijkt mij heerlijk!

Een glutenvrije cake van The Grumpy Sailor met citroen en..polenta! Nou als ik dat niet moet gaan uitproberen :-) Geen lange ingrediëntenlijst, een beetje margarine en geen olie.
Gluten Free Lemon Drizzle Cake
Helaas raken de aardbeitjes nu een beetje uit het seizoen, wat er nog ligt moet je snel opeten. Dit recept zag ik voorbij komen op een Nederlands blog welke ik nog niet kende: Danielle Joy (het is wat met die Nederlandse Daniëlle's op die vegan blogs :-))) Een brood zonder olie, maar mét bananen, courgettes, rijsbloem en boekweitmeel op de blog van Allyson Kramer. Klinkt erg spannend. Ik ga het zeker eens proberen.Een recept van Popcorn and Nooch, je hebt er wel een dehydrator voor nodig. Deze staat al enige tijd op mijn verlanglijstje, maar is nog even een te grote uitgave. Maar het klinkt geweldig, gedroogde watermeloen met..chipotle! Misschien moet ik andere manieren vinden om dit klaar te maken, klinkt geweldig :-)Een vrij simpel gerecht, maar ik denk dat dit echt heel erg lekker is, noodles met sesam en een sriracha saus van Danielle Atkins (nog een Danielle!). 
Lekker als een snelle lunch op een zondag middag misschien?Ik kom veel scones & biscuit recepten tegen deze vegan mofo. Nu heb ik deze eigenlijk nooit veel gegeten in mijn pre-vegan leven, maar ik krijg wel zin om een aantal varianten te gaan proberen. Deze van My Darling Vegan zijn gemaakt met haver, lijken mij erg lekker!


De scones zijn vast ook heel erg lekker bij deze jam gemaakt met chiazaadjes van Green Gourmette Giraffe. Staat nog op mijn to-do lijst om eens te maken.
Strawberry chia seed jam

Print Friendly and PDF

6 opmerkingen:

 1. Oh leuk, deze was ik nog niet allemaal tegengekomen. Ik ben ook wel blij dat ik dit jaar niet heb geprobeerd om de complete bloglijst aan mijn feedreader toe te voegen want het is niet bij te houden! Maar wel leuk om nog zoveel te lezen te hebben. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de vegan mofo feed ook maar in feedly geladen, los van mijn andere blogs die ik volg via bloglovin. Anders wordt het een chaos :-)

   Verwijderen
 2. Fijn deze mooie recepten bij elkaar, ik heb deze post van je even in mijn mapje gezet, zodat ik weer makkelijk door kan klikken naar de andere recepten. Thnx!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alsjeblieft ! Er zijn zoveel leuke recepten.. Ik houd ze nu allemaal bij elkaar via pinterest. Ideale applicatie :-)

   Verwijderen