Twee soorten vegan pizza's

Veganmofo2014 #21


Begin augustus hebben wij de Vegan Streetday in Dortmund bezocht. Ik ben eigenlijk helemaal vergeten er over te bloggen, maar het was eigenlijk veel van hetzelfde als het jaar ervoor: enorme rijen voor alle kraampjes met eten. Nu hebben we een heerlijke vegan kebab kunnen eten bij een kraampje waar nog een acceptabele rij stond, maar later in de namiddag kregen we toch weer trek.

Ik had van te voren natuurlijk ook even internet gecheckt wat er allemaal te doen, te zien en te eten was verder in Dortmund en mijn oog viel op deze pizzeria: Pizzeria Corona. Een pizzeria die naast "gewone" pizza's ook maar liefst 28 soorten vegan pizza's maakt! Het was 1½ km lopen, maar dat was eigenlijk wel even lekker na al dat slenteren. Het was geen echte pizzeria zoals wij dat eigenlijk gewend zijn, het was meer een snackbar qua uiterlijk en een paar kleine tafeltjes waar je aan kon zitten, maar die eigenlijk meer bedoelt waren voor de mensen die komen afhalen.

We bestelde samen 1 pizza omdat we niet met een hele lege maag ernaartoe gingen: vegan Picanto! Een pizza met vegan salami, peper en olijven. En deze was heerlijk! Hieronder de foto van de halve pizza die we verorberden (en achteraf toch misschien een beetje spijt hadden dat we maar een halve per persoon hadden).De pizza van pizzeria corona was eigenlijk niet eens heel rijkelijk belegd, maar toch overheerlijk. De fout die ik vaak maak is een pizza helemaal vol bekleden met van alles en nog wat. Terwijl ik de pizza die ik afhaal meestal toch wel lekkerder vindt. Ten eerste is het natuurlijk de bodem. De pizza bodems die je in natuurwinkels koopt vind ik 3 x niets. De tomatensaus doe ik vaak te dik, en te weinig kaas.

Nu hoorde ik laatst dat de verse pizzabodem die te koop is bij Albert Heijn vegan is! Deze ligt in de koeling bij de overige verse pizza's en is al een beetje bekleedt met tomatensaus. Sommige mensen zouden dit te weinig vinden, maar ik vind het precies goed! En nu wilde ik eens een pizza maken die niet met van alles en nog wat is belegd. Eén geïnspireerd op de pizza uit Dortmund, en de ander om mijn voorraad courgette te laten slinken. Ze waren beide echt ontzettend lekker!


Pizza met vegan salami
1 houtovenpizza bodem van Albert Heijn
Wilmersburger plantaardige pizzatopping (hoeveelheid naar wens, maar iig veel :-))
1 rode chilipeper, in dunne ringen
1 tl gedroogde oregano
(knoflook)olijfolie

Oven voorverwarmen op 200C.
Beleg de pizza met veel geraspte wilmersburgerkaas. Verdeel de plakjes "salami" en de rode peper over de pizza en besprenkel met nog meer wilmersburgerkaas. Bestrooien met oregano en besprenkelen met (knoflook)olijfolie.

Bak in de oven voor ongeveer 10 minuten.Pizza met courgette
1 houtovenpizza bodem van Albert Heijn
Wilmersburger plantaardige pizzatopping (hoeveelheid naar wens, maar ook hier weer veel :-))
½-1 courgette in plakken van een ½ cm
1 tl oregano
1/3 cup geraspte vegusto no-muh pikante vegan kaas (de ideale parmezaanse kaas vervanger, te koop online of bij biomarkt in Amsterdam, of vervang door nog meer wilmersburgerkaas)
(knoflook)olijfolie

Oven voorverwarmen op 200C.
Beleg de pizza met veel geraspte wilmersburgerkaas. Verdeel de plakjes courgette over de pizza en bestrooi met vegusto no-muh pikant en de oregano. Besprenkelen met wat met (knoflook)olijfolie.

Bak in de oven voor ongeveer 10 minuten.

Print Friendly and PDF

9 opmerkingen:

 1. Ziet er lekker uit! Ik doe inderdaad altijd nog meer tomatensaus op deze bodem. Ik heb de bodem al lang niet meer gekocht, maar ik krijg door jouw foto's weer helemaal zin in pizza maken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Danielle, ja ik deed dat ook altijd, extra tomatensaus. Maar de echte Italiaanse pizza's uit een restaurant hebben ook niet veel saus en die vind ik altijd vele malen lekkerder dan mijn zelfgemaakte of vroeger uit de supermarkt. Maar ieder zijn eigen smaak natuurlijk, dat is het leuke aan pizza's je kan er op doen wat je wil!

   Verwijderen
 2. Ik ben ook fan van de pizzabodems van AH, én van pizza's met relatief weinig tomatensaus en beleg. Als ik ze zelf maak is de verleiding om ze veel te dik te beleggen ook groot, maar ik begin er al beter in te worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Martine, ja het is echt jezelf aanwennen niet alles erop te gooien vind je niet :-)) Maar nu ik deze twee heb geproefd weet ik dat ik het echt lekkerder vind als er minder opzit. Daar moet ik mijzelf dan steeds maar even aan herinneren..

   Verwijderen
 3. Hoi Danielle, ik blog al een tijd niet meer, maar blijf jouw blog met plezier volgen. Pizza bodem kun je makkelijk zelf maken, daarna dun rollen en (met of zonder tomatensaus) invriezen. Als jij trek in piza krijg, uit de vriezer, bedekken en gelijk in de oven, het is heerlijk. Het het klopt dat niet veel belegd moet geworden, de echte italiaanse pizza is ook niet rijk belegd :-)
  Ik heb de courgette variant opgescrehven, ik ga zeker proberen, bedankt voor het delen van jouw recept!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Chiara, wat jammer dat je niet meer blogt, maar leuk dat je nog steeds trouw leest :-)
   Ik heb even gekeken op je blog, maar kan er geen recept voor pizza deeg vinden, klopt dat? Ik zou het graag zelf willen maken, maar wist niet dat je rauw deeg ook kon invriezen! Maar deze van AH is wel een uitkomst hoor ;-)

   Verwijderen
 4. Super leuke blog!
  Wat fijn dat je ontdekt hebt dat de pizzabodem van de AH vegan is, heel handig! Ik denk dat ik binnenkort ook zelf een pizzabodem wil maken. Ik deed dit eens van quinoa, dat was wel aardig gelukt.
  Fijn berichtje :), goeie tips om te beleggen.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nog steeds fan van het zelf maken van pizza, incl de bodem.. meestal beleg ik die met broccoli en olijven of de cougette-wortel variant van de veganchallenge. Het enige wat ik nog steeds wil maken is kaassaus, ik ben namelijk niet in de mogelijkheid om makkelijk aan willemburger te komen en mis soms de kaas. Maar die bodem ga ik wel onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mmm, pizza! Ik blogde eerder ook al een recept om zelf pizzadeeg te maken: http://fiekefatjerietjes.wordpress.com/2014/02/12/pizza/

  BeantwoordenVerwijderen