Tortilla's met witte bonen, mango en vega "kip"

Veganmofo2014 nr19!

Ik heb hier de Beyond Chicken Grilled Strips gebruikt, gekocht bij Veganz in Essen. Deze waren erg lekker, ze hadden een grillsmaak maar verder niet overdreven gekruid dus prima toepasbaar in vele gerechten. Je kan ze natuurlijk prima vervangen door kipstukjes van de vegetarische slager in dit recept, maar die moet je dan nog wel even op smaak brengen.

Kleine tortilla's zijn de laatste tijd favoriet hier. Zo kun je diverse smaakjes bij elkaar combineren en zelf je bordje opmaken. Mango is erg favoriet de laatste tijd :-)



Tortilla's met witte bonen, mango en vegan "kip" 2-3 personen
6 kleine tortilla's
groot blik cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 kleine ui, in fijne halve ringen
1 avocado, in plakjes
½ mango, in kleine blokjes
klein beetje gemengde sla, fijn gescheurd
1 pakje vegetarische kip / plantaardige kipstukjes
plantaardige olie

1 cup ongezoete sojayoghurt (bv sojade of provamel)
½-1 tl chipotle poeder (of ½ tl gerookte paprika poeder + ½ tl chilipoeder of cayennepeper)
½ tl knoflookgranulaat
zout en peper

Bak de vegetarische kip in de pan met wat olie krokant. Indien nodig kruiden met zout en peper (of andere kipkruiden indien je dat lekker vindt).

Verwarm de tortilla's in de koekenpan. Bedek ze met wat sla, witte bonen, vegan kip, mango, avocado en ui en besprenkel er wat chipotle sojayoghurt over heen.

Je kan de tortilla's ook los serveren en dat iedereen zijn eigen tortilla's bedekt met de ingrediënten die je in bakjes serveert.




Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

  1. Jaaaa, die bonen zijn zo lekker!

    Ik moet ook maar eens mijn rijbewijs halen, zodat ik naar vegan supermarkten kan rijden. :P

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja zonder rijbewijs wordt het lastig inderdaad met al die ingevroren producten. Nog even en dat komt er een Veganz in Amsterdam, dat is wel te doen met openbaar vervoer (als zou ik dan nog steeds geen diepvries meenemen denk ik).

      Verwijderen
  2. Interessant om te lezen over die beyond chicken strips. Lijken ze qua structuur een beetje op de stukjes van de Vegaslager of ProViand of is het echt iets heel anders? En leuk, minitortilla's. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind ze qua structuur toch wel heel anders. De kipstuckjes van de vegaslager zijn wat zachter, alsof het van de "kippenbout" is, en deze stukjes zijn wat steviger alsof het platgeslagen en gegrilde "kipfilet" is. Zeker een aanvulling als het hier te koop zou zijn!

      Verwijderen