Veganmofo2014 nr19!
Ik heb hier de Beyond Chicken Grilled Strips gebruikt, gekocht bij Veganz in Essen. Deze waren erg lekker, ze hadden een grillsmaak maar verder niet overdreven gekruid dus prima toepasbaar in vele gerechten. Je kan ze natuurlijk prima vervangen door kipstukjes van de vegetarische slager in dit recept, maar die moet je dan nog wel even op smaak brengen.
Kleine tortilla's zijn de laatste tijd favoriet hier. Zo kun je diverse smaakjes bij elkaar combineren en zelf je bordje opmaken. Mango is erg favoriet de laatste tijd :-)
Tortilla's met witte bonen, mango en vegan "kip" 2-3 personen
6 kleine tortilla's
groot blik cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 kleine ui, in fijne halve ringen
1 avocado, in plakjes
½ mango, in kleine blokjes
klein beetje gemengde sla, fijn gescheurd
1 pakje vegetarische kip / plantaardige kipstukjes
plantaardige olie
1 cup ongezoete sojayoghurt (bv sojade of provamel)
½-1 tl chipotle poeder (of ½ tl gerookte paprika poeder + ½ tl chilipoeder of cayennepeper)
½ tl knoflookgranulaat
zout en peper
Bak de vegetarische kip in de pan met wat olie krokant. Indien nodig kruiden met zout en peper (of andere kipkruiden indien je dat lekker vindt).
Verwarm de tortilla's in de koekenpan. Bedek ze met wat sla, witte bonen, vegan kip, mango, avocado en ui en besprenkel er wat chipotle sojayoghurt over heen.
Je kan de tortilla's ook los serveren en dat iedereen zijn eigen tortilla's bedekt met de ingrediënten die je in bakjes serveert.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Jaaaa, die bonen zijn zo lekker!
BeantwoordenVerwijderenIk moet ook maar eens mijn rijbewijs halen, zodat ik naar vegan supermarkten kan rijden. :P
Ja zonder rijbewijs wordt het lastig inderdaad met al die ingevroren producten. Nog even en dat komt er een Veganz in Amsterdam, dat is wel te doen met openbaar vervoer (als zou ik dan nog steeds geen diepvries meenemen denk ik).
VerwijderenInteressant om te lezen over die beyond chicken strips. Lijken ze qua structuur een beetje op de stukjes van de Vegaslager of ProViand of is het echt iets heel anders? En leuk, minitortilla's. :)
BeantwoordenVerwijderenIk vind ze qua structuur toch wel heel anders. De kipstuckjes van de vegaslager zijn wat zachter, alsof het van de "kippenbout" is, en deze stukjes zijn wat steviger alsof het platgeslagen en gegrilde "kipfilet" is. Zeker een aanvulling als het hier te koop zou zijn!
Verwijderen