vrijdag 12 september 2014

Thaise kokossoep met tofu (Tom Kha tofu)

Veganmofo2014 #12

Leuk soepje als vooraf of als bijgerechtje. Het is niet voldoende als hoofdgerecht, maar wel als lunch. Zachte smaken en lekker romig.



Thaise kokossoep met tofu (Tom Kha tofu) 2 pers
2 blikjes kokosmelk, light
1 pakje tofu wokstukjes van bv Albert Heijn of Alpro Soya
1 stengel citroengras, gekneusd
2 blaadjes kaffir limoen /djeroek limo (ik heb gedroogde gebruikt)
1 el geraspte verse  gember
6 champignons in dunne plakjes gesneden
sap van 1 limoen
zout
½ rode peper, in stukjes (zonder zaadjes)
10 kleine tomaatjes, gehalveerd
handje vol vers korianderblad

Verhit in een pan de kokosmelk samen met de citroengras , kaffir limoen blaadjes, geraspte gember, limoensap,  tofu stukjes en de dunne plakjes champignons. Verhit alles en laat minimaal 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout.

Schenk de soep in kommen en verdeel de tomaatjes, chilipeper en verse koriander eroverheen.


1 opmerking:

  1. Klinkt ook al zo heerlijk Daniëlle! Ik hou van champignons, ik hou van kokos, ik hou van tomaat.. Hmm!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis