Pompoensoep met appel

Veganmofo2014 #17

Een heerlijke simpele soep die min of meer uit nood was geboren. Ik had een halve pompoen in huis, géén zin om uitgebreid te koken want ik had die dag al een vrij uitgebreide lunch gemaakt. Wat is er dan sneller dan een pompoensoep?!

Niet elke kerriepoeder is hetzelfde, proef tussentijds en stel bij. Geen pompoen in je omgeving te vinden maar wel zoete aardappel? Daar kun je het makkelijk mee vervangen. Neem dan 2 a 3 grote zoete aardappelen.



Pompoensoep met appel 2 pers
2 uien, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, grof gehakt
½ butternut pompoen, geschild en in kleine blokjes
2 tl pittige kerriepoeder
½ cup rode linzen
500 ml kokend water
1 bouillon blokje
plantaardige olie

½ appeltje in kleine stukjes gesneden.

Verhit wat olie in een pan met een dikke bodem. Bak hierin de gesnipperde uit voor 5 minuten op middelhoogvuur. Voeg de knoflook toe en roer even om. Doe daarna de pompoen erbij, samen het kerriepoeder en roer alles goed door elkaar.

Voeg de linzen toe, het water en het bouillonblokje en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken, totdat de pompoen zacht is, en de linzen gaar.

De soep moet geblenderd worden, het beste kun je het even laten afkoelen, maar durf je het aan/ben je het gewend dat kun je het ook direct in de blender gooien (denk aan het stoomventiel!).

Mix tot een mooie romige soep. Verwarm eventueel opnieuw door en door in de pan.
Serveer met wat verse kleine stukjes appel eroverheen gestrooid.



Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

  1. Mmm, lijkt me heerlijk! Ik hou wel van de combinatie kerrie + fruit. Ik heb vandaag ook pompoensoep gemaakt (alleen die van mij had meer Mexicaanse smaken) en ik door jouw post krijg ik weer honger...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mexicaanse pompoensoep! Dat klinkt heerlijk. Komt deze nog op je blog :-) ?

      Verwijderen
    2. Beetje late reactie, haha, maar ik kwam je post nu weer tegen. Ik heb er niet meer over geblogd want het was me niet gelukt om er een foto van te maken. Ik weet ook niet of het heel bijzonder was -- een beetje een standaardpompoensoep (met ui, knoflook, pompoen, misschien ook een aardappel?) en dan met een rood pepertje en chilipoeder, komijn, (gerookt) paprikapoeder en koriander. Wel heel lekker! :)

      Verwijderen