Veganmofo2014 #17
Een heerlijke simpele soep die min of meer uit nood was geboren. Ik had een halve pompoen in huis, géén zin om uitgebreid te koken want ik had die dag al een vrij uitgebreide lunch gemaakt. Wat is er dan sneller dan een pompoensoep?!
Niet elke kerriepoeder is hetzelfde, proef tussentijds en stel bij. Geen pompoen in je omgeving te vinden maar wel zoete aardappel? Daar kun je het makkelijk mee vervangen. Neem dan 2 a 3 grote zoete aardappelen.
Pompoensoep met appel 2 pers
2 uien, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, grof gehakt
½ butternut pompoen, geschild en in kleine blokjes
2 tl pittige kerriepoeder
½ cup rode linzen
500 ml kokend water
1 bouillon blokje
plantaardige olie
½ appeltje in kleine stukjes gesneden.
Verhit wat olie in een pan met een dikke bodem. Bak hierin de gesnipperde uit voor 5 minuten op middelhoogvuur. Voeg de knoflook toe en roer even om. Doe daarna de pompoen erbij, samen het kerriepoeder en roer alles goed door elkaar.
Voeg de linzen toe, het water en het bouillonblokje en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken, totdat de pompoen zacht is, en de linzen gaar.
De soep moet geblenderd worden, het beste kun je het even laten afkoelen, maar durf je het aan/ben je het gewend dat kun je het ook direct in de blender gooien (denk aan het stoomventiel!).
Mix tot een mooie romige soep. Verwarm eventueel opnieuw door en door in de pan.
Serveer met wat verse kleine stukjes appel eroverheen gestrooid.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Mmm, lijkt me heerlijk! Ik hou wel van de combinatie kerrie + fruit. Ik heb vandaag ook pompoensoep gemaakt (alleen die van mij had meer Mexicaanse smaken) en ik door jouw post krijg ik weer honger...
BeantwoordenVerwijderenMexicaanse pompoensoep! Dat klinkt heerlijk. Komt deze nog op je blog :-) ?
VerwijderenBeetje late reactie, haha, maar ik kwam je post nu weer tegen. Ik heb er niet meer over geblogd want het was me niet gelukt om er een foto van te maken. Ik weet ook niet of het heel bijzonder was -- een beetje een standaardpompoensoep (met ui, knoflook, pompoen, misschien ook een aardappel?) en dan met een rood pepertje en chilipoeder, komijn, (gerookt) paprikapoeder en koriander. Wel heel lekker! :)
Verwijderen