Jamie Oliver's special vegan kofte

Veganmofo2014  #9

Voordat ik plantaardig of zelfs vegetarisch at was ik groot fan van Jamie Oliver. Ik vond zijn gerechten altijd puur, mooie smaken en niet te ingewikkeld en dat tikkeltje Italiaans wat er vaak inzat beviel mij wel.

De laatste jaren heb ik zijn kookboeken nauwelijks aangeraakt, maar online is er een mooie verandering gaande. De laatste tijd plaatst Jamie steeds meer vegan recepten! Er is een hele speciale categorie voor aangemaakt en je kan hier alle recepten vinden: Jamie Oliver's vegan recipes

De dag nadat ik op de markt kofte kruiden had gekocht zag ik een recept via facebook voorbijkomen van Jamie van een vegan kofte. Met courgette en daar had ik ook nog twee van liggen! Dan is het geen toeval meer, maar het lot :-) De volgende dag ging ik aan de slag.
recept: Jamie Oliver's My special vegan kofte

De smaken? Geweldig.. Maar hoe het ook maar iemand is gelukt om van slappe courgette rasp en kikkererwten en een ietsiepietsie broodkruim ook maar iets wat op een kofte lijkt te bakken en een beetje vorm houdt?  De volgende keer gooi ik er denk ik wat gluten in.

Maar zoals gezegd, de smaak was echt heerlijk, de sausjes niet zo heel erg spannend, maar het notensausje (ik heb notenboter gebruikt ipv pindakaas) is weer eens wat anders en een leuke afwisseling.
Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

  1. Dat klinkt wel heel lekker. Vorige week kwam ik ook al per toeval op zijn site voor een heerlijk vegan en suikervrij recept. Deze gaat op het programma voor deze week.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, jij las bij mij snoepwinkel, ik was ervan overtuigd dat deze blogpost over koffie ging. Dit lijkt me wel een erg lekker recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Congratulations!!! Very well deserved :) …

    BeantwoordenVerwijderen