Groningen: vegan diner bij Café Kult met YanFlorijn wijn

Veganmofo2014 #14

Gisteren zijn we wezen eten bij Café en Bistro Kult in Groningen. Ditmaal werd er een veganistisch diner door de huiskokkin van Café Kult bereidt en werd het 4 gangen diner begeleid door de veganistische wijnen van YanFlorijn Wijn

Toen we binnenkwamen kregen we direct een voorproefje van de heerlijke wijnen die YanFlorijn zou gaan schenken bij het eten, een mooi welkom :-) 


Als voorgerecht kregen we een Proeverijtje uit het Drentse Bos. Op het bord lagen naast een soepje ook stoofpeertjes met een soort vegan kaas en walnoten; een hutspotje op een lepel, wat paddenstoelen gebakken met salie, een heerlijk bladerdeeghapje met schorseneer en een krokant paddenstoeltje met een chutney , en wat bosvruchtjes erbij.

De wijn die er bij werd geserveerd was Le Petit Blanc van Château St Jacques d’Albas en smaakte er heel goed bij.


Als tussengerechtje kregen we heel verrassend een Spoom van bubbelwijn met framboosvenkelsorbet. Leuk om dit eens niet als nagerecht te krijgen.


Het hoofdgerecht was echt de klapper van de avond, wat was dat ontzettend lekker! Mille-Feuille van kastanjemousse, pompoenpaté en phylodeeg, geserveerd met knolselderijpuree en truffeljus. Met name die truffeljus was hemels. Ik hoop dat ik er ooit achterkom hoe die is gemaakt :-)

Hierbij kregen we de wijn Sankt Laurent van Weingut Hareter. Ook deze wijn paste perfect bij het gerecht en was erg lekker. 


Als dessert kregen we een chocolade fondue met fruitspiesjes. Erg lekker! Toen het fruit op was, en er nog chocolade over was heb ik ongegeneerd nog lekker de fondue zitten uitlepelen :-)

Hierbij kregen we de dessertwijn Aurora van eveneens Weingut Hareter. Ook deze, niet al te zoete, maar lekkere frisse wijn paste perfect bij de chocolade.

Ik hoop dat Cafe Kult dit vaker gaat doen! Het veganistisch eten, in combinatie met de heerlijke wijnen van YanFlorijn maakte het tot een top avond. Jammer dat het er zo donker is, de foto's doen absoluut geen recht aan de mooie gerechten.


Steentilstraat 36/1
9711 GN Groningen


Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuke gerechtjes! Zoveel verschillende kleine hapjes en smaken op een bord is altijd echt een verwennerij vind ik! Heb je nog gehoord of het eventueel in de herhaling komt? Kende je deze wijnen al of heb je weer nieuwe wijnen leren kennen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had de indruk wel dat Kult het nu wel vaker wilde herhalen, met hun huiskok. Yanflorijn wil ook graag :-)
      Le Petit Blanc van Château St Jacques d’Albas heb ik nog twee flessen in huis, een ontzettend lekkere betaalbare witte wijn die ik toen heb geproefd op Vivas Las Vegas. Deze had ik eigenlijk op ons etentje willen serveren tot ik besloot de Feely te schenken.
      En de Sankt Laurent van Weingut Hareter ken je ook! Op het etentje schonk ik deze wijn uit een ander jaar. Die was minder lekker toen, weet je nog? Maar dit jaar wat we nu kregen had veel meer body en diepgang. Kon het gerecht erg goed aan!
      De dessertwijn was nieuw, en erg lekker!

      Verwijderen
    2. Oja, ik dacht al wat namen te herkennen van de wijnen! Grappig dat je de Sankt Laurent nu ook uit een ander jaar geproefd hebt, kan best verschillen per jaargang.
      Ik kijk er naar uit dat ze nog een keer zo'n vegan wijn-spijs avond gaan organiseren, en hopelijk ben ik dan ook van de partij!

      Verwijderen
  2. Wauw, ziet er lekker uit! Maar vooral: wat een leuke bordjes!

    BeantwoordenVerwijderen