Groene snijbiet miso soep

Veganmofo2014 #24

Een behoorlijk groen soepje met een heerlijke umami smaak door de miso die erin zit. Wij hebben er een stokbroodje naast gegeten met een kruidenkaas op sojabasis om het vullend genoeg te maken als avond eten. Als lunch is dit een zeer vullende soep. Pas de hoeveelheid miso aan naar je eigen smaak, ik vind miso vrij sterk en het is heel erg afhankelijk of je een goed merk hebt of niet; maar mocht je er helemaal weg van zijn varieer dan gerust met de hoeveelheden.


Groene snijbiet miso soep 2 - 3 pers
1 grote witte ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 liter groentebouillon (ik heb Not-Chick'n bouillon gebruikt, maar je kan ook uienbouillon gebruiken)
1 bos snijbiet, grove stengels verwijderd
2 el hennepzaad
1 el lichte miso
snuf rode chilipeper
100 ml plantaardige ongezoete melk
plantaardige olie

Bak de ui en knoflook in wat olie tot deze glazig begint te worden. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de grof gesneden snijbietbladeren toe en laat een paar minuten slinken,

Doe de hennepzaad, miso,, chilipeper en plantaardige melk in de pan en roer alles even goed. Giet alles voorzichtig in de blender, stoomventiel eraf halen en op de soepstand blenderen.

Indien gewenst kun je alles even zeven voor het opdienen. Zeker als je nog wat grovere stengels ertussen hebt laten zitten is dat aan te raden omdat er anders nog wat sliertjes in willen blijven zitten.



Print Friendly and PDF

5 opmerkingen:

  1. Wauw, wat is-ie mooi groen. :) en klinkt lekker en gezond! Ik heb eigenlijk nog nooit iets met snijbiet gemaakt, ik kom het nooit tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ook nog nooit snijbiet bij onze groenteboer of supermarkt zien liggen.
      Wel bij Ekoplaza en dan bij de biologische kweker waar ik wekelijks kom.
      Ik weet niet of je over een tuin of balkon beschikt? Het is erg makkelijk zelf te kweken!
      En anders vervangen door spinazie ;-)

      Verwijderen
    2. Dankje voor het advies! :) De meeste tuinierpogingen die ik heb gedaan waren niet zo succesvol (op het balkon vinden de buurkatjes de plantenbakken iets te leuk om in te graven en in potjes op de vensterbank heb ik vooral met kleinere plantjes succes gehad) maar misschien wel leuk om eens te proberen!

      Verwijderen
    3. Nou met mijn grote aantal eigen katten in mijn tuin lukt het ook :-D
      Ik vind vooral de regenboogsnijbiet leuk, al die kleurige stengels.

      Verwijderen
    4. Inderdaad mooi, al die kleuren, ik zal er eens beter naar zoeken!
      En misschien zijn de katten hier gewoon ondeugender want ik vond mijn courgetteplanten een paar keer buiten de bak met een hoop grond ernaast en daar konden de planten niet zo goed tegen. :P Maar ik vind het ook wel weer gezellig, als er een katje op bezoek komt, dus ik vergeef het ze maar. :)

      Verwijderen