Field Roast Mexican Chipotle sausages

Veganmofo2014 #16


Field Roast Mexican Chipotle sausages; deze zalige worstjes kochten we bij Veganz in Essen. Nu weten mijn bloglezers die al wat langer meelezen dat ik min of meer een obsessie heb voor chipotle (gerookte jalapeño) en ik er inderdaad gek genoeg voor ben om hier 2 uur voor in de auto te zitten. Maar dat ze dit merk bij Veganz hebben was voor mij ook een hele leuke verassing!Ik heb mij ingehouden en maar 1 pakje met 4 worstjes gekocht (des te meer reden om weer eens terug te gaan als ze inderdaad lekker zijn). Nou ze vielen niets tegen!  Ze zijn heerlijk pittig en worden, indien je dat wenst, lekker knapperig aan de buitenkant. De naam doet je vermoeden dat je het het beste bij Mexicaanse gerechten kan eten. Omdat ik eerlijk gezegd niet meer zo gewend ben om te "koken met worstjes" moest ik echt even zoeken naar een idee wat ik er mee kon doen. Gelukkig biedt de website van Field Roast genoeg uitkomsten met allerlei recepten of verwijzingen naar andermans recepten met hun producten erin.
Online vond ik dit recept Breakfast Polenta with Field Roast Mexican Chipotle Sausage and Daiya Cheddar , nou vond ik dit meer een avondmaaltijd :-) dus ik gebruikte het als inspiratie voor ons avondeten.

Wat heb ik er van gemaakt? Polenta gekookt in paddenstoelenbouillon, zoete aardappelblokjes gebakken met Mexicaanse kruiden, zwarte bonen met uien gebakken en gekruid met een laurierblaadje en de Field Roast Mexican Chipotle sausages in stukjes opgebakken en op het laatst gehalveerde cherry tomaatjes bij opgebakken. En nog wat avocado en mais erbij zoals je ziet. Echt om te smullen! Heerlijk al die verschillende smaakjes.Maar... ik ontdekte ook dat de worstjes helemaal niet zo uitgesproken Mexicaans waren en ze voor veel meer gerechten geschikt zouden zijn. Ze deden mij ook wel denken aan pittige chipolata worstjes. Daarbij kreeg ik direct trek in couscous. Zo gezegd, de volgende dag een hele bos snijbiet opgebakken met wat pijnboompitjes, courscous met ras-el-hanout kruiden en rozijntjes, gegrilde paprika, de worstjes en wat sojayoghurt met komkommer en dille.Print Friendly and PDF

5 opmerkingen:

 1. Oh leuk, Field Roast! In Berlijn hebben we ze ook gekocht, maar ik wist niet dat er ook een chipotle smaak bestaat. De dingen die je ermee gemaakt hebt lijken me heel lekker, zeker het tweede bordje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welke smaak heb jij gekocht en geproefd? Waren die ook zo lekker?

   Verwijderen
  2. Ik had de Frankfurters. Die hadden een redelijk 'standaard' vegaworstsmaak, wel lekker. Ik wil graag de meer exotische smaken zoals deze en de apple-sage proberen.

   Verwijderen
 2. Great Plate! Thought I would stop by for Vegan Mofo! Neat place you have here! I have a couple of vegan contests on my blog this week if you want to swing by
  http://myblissfuljourney.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, zoveel lekkers bij elkaar! :) Ik 's avonds laat eigenlijk echt geen foodblogs lezen. Vooral van dat eerste bord krijg ik honger.

  BeantwoordenVerwijderen