Veganmofo2014 #16
Field Roast Mexican Chipotle sausages; deze zalige worstjes kochten we bij Veganz in Essen. Nu weten mijn bloglezers die al wat langer meelezen dat ik min of meer een obsessie heb voor chipotle (gerookte jalapeño) en ik er inderdaad gek genoeg voor ben om hier 2 uur voor in de auto te zitten. Maar dat ze dit merk bij Veganz hebben was voor mij ook een hele leuke verassing!
Ik heb mij ingehouden en maar 1 pakje met 4 worstjes gekocht (des te meer reden om weer eens terug te gaan als ze inderdaad lekker zijn). Nou ze vielen niets tegen! Ze zijn heerlijk pittig en worden, indien je dat wenst, lekker knapperig aan de buitenkant. De naam doet je vermoeden dat je het het beste bij Mexicaanse gerechten kan eten. Omdat ik eerlijk gezegd niet meer zo gewend ben om te "koken met worstjes" moest ik echt even zoeken naar een idee wat ik er mee kon doen. Gelukkig biedt de website van Field Roast genoeg uitkomsten met allerlei recepten of verwijzingen naar andermans recepten met hun producten erin.
Online vond ik dit recept Breakfast Polenta with Field Roast Mexican Chipotle Sausage and Daiya Cheddar , nou vond ik dit meer een avondmaaltijd :-) dus ik gebruikte het als inspiratie voor ons avondeten.
Wat heb ik er van gemaakt? Polenta gekookt in paddenstoelenbouillon, zoete aardappelblokjes gebakken met Mexicaanse kruiden, zwarte bonen met uien gebakken en gekruid met een laurierblaadje en de Field Roast Mexican Chipotle sausages in stukjes opgebakken en op het laatst gehalveerde cherry tomaatjes bij opgebakken. En nog wat avocado en mais erbij zoals je ziet. Echt om te smullen! Heerlijk al die verschillende smaakjes.
Maar... ik ontdekte ook dat de worstjes helemaal niet zo uitgesproken Mexicaans waren en ze voor veel meer gerechten geschikt zouden zijn. Ze deden mij ook wel denken aan pittige chipolata worstjes. Daarbij kreeg ik direct trek in couscous. Zo gezegd, de volgende dag een hele bos snijbiet opgebakken met wat pijnboompitjes, courscous met ras-el-hanout kruiden en rozijntjes, gegrilde paprika, de worstjes en wat sojayoghurt met komkommer en dille.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Oh leuk, Field Roast! In Berlijn hebben we ze ook gekocht, maar ik wist niet dat er ook een chipotle smaak bestaat. De dingen die je ermee gemaakt hebt lijken me heel lekker, zeker het tweede bordje.
BeantwoordenVerwijderenWelke smaak heb jij gekocht en geproefd? Waren die ook zo lekker?
VerwijderenIk had de Frankfurters. Die hadden een redelijk 'standaard' vegaworstsmaak, wel lekker. Ik wil graag de meer exotische smaken zoals deze en de apple-sage proberen.
VerwijderenGreat Plate! Thought I would stop by for Vegan Mofo! Neat place you have here! I have a couple of vegan contests on my blog this week if you want to swing by
BeantwoordenVerwijderenhttp://myblissfuljourney.com
Wauw, zoveel lekkers bij elkaar! :) Ik 's avonds laat eigenlijk echt geen foodblogs lezen. Vooral van dat eerste bord krijg ik honger.
BeantwoordenVerwijderen