Veganmofo #23
E-i-n-d-e-l-i-j-k kon ik mijn favoriete salade uit mijn vegetarische tijd weer maken! Deze gegrilde courgette salade at ik geregeld, maar dan altijd met veel Parmezaanse kaas. Nu is Parmezaanse kaas zelfs nooit vegetarisch (er moet verplicht stremsel - kalfsmaag- inzitten anders mag het geen Parmezaanse kaas heten) dus dat heb ik al heel lang niet meer gegeten.
De meeste vegan kaasvervangers die op parmezaanse kaas lijken zijn strooivarianten. Maar ik vond het altijd zo lekker om de kaas dun te schaven. Ondanks dat ik al vaak de veganistische kaas van Vegusto No Muh pittig/piquant heb gebruikt heb ik het nooit als Parmezaanse kaas vervanger op die manier gebruikt. Wel als broodbeleg, of geraspt over pizza. Maar ... deze kaas is ideaal om over pasta en salades heen te schaven! Heerlijk pikant, pittig en hartig zoals Parmezaanse kaas! Je kan deze online bestellen bij webshops of bij de natuurwinkel bio-markt in Amsterdam kopen. Voor de mensen die het belangrijk vinden: deze plantaardige kaas is zonder soja en zonder palmolie.
Het originele recept is er weer een van Yotam Ottolenghi, maar omdat ik een plantaardige kaas gebruik mag ik het vast hier plaatsen :-) Ik heb de gecarameliseerde balsamico van Pukara Estate gebruikt, deze is zo ontzettend lekker! Je kan natuurlijk ook zelf balsamico inkoken, al dan niet met suiker. Ik heb nog meer kleine puntjes aangepast dus hier het recept:
Courgette salade met hazelnoot en vegusto no-muh 2 pers
2 courgettes in ½ - 1 cm dikke plakken gesneden
1/3 cup (zelf) geroosterde hazelnoten, grof gehakt
handjevol basilicum bladeren
knoflook-olijfolie
vegusto no-muh pittig (rezent/piquant)
(gereduceerde) balsamico azijn
zout en peper
Verhit de grill tot deze goed warm is. Besmeer ondertussen de plakken courgette met een klein beetje knoflookolie. Grill de courgette plakjes tot ze aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben.
Verdeel op een bord de courgettes, basilicum en hazelnoten. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Bestrooi met geschaafde vegusto No-Muh (hoeveelheid naar wens). Besprenkel met de balsamico azijn.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ooohhhhh zo lekker! Ik ga eens kijken waar ik die kaas kan vinden.
BeantwoordenVerwijderenIk hoop dat je hem kan vinden, anders online bestellen? Is de moeite waard!
VerwijderenIk vind die No Muh pittig ook supper lekker. Ik strooi soms kleine blokjes over geroosterde groente. Dat werkt ook goed. Ik zal eens proberen om het te schaven.
BeantwoordenVerwijderenOver geroosterde groente nog niet gedaan, ga ik eens doen!
VerwijderenWel is mijn volgende project dat heerlijke broodje wat ik ooit op Schiermonnikoog heb gegeten na te maken: gegrilde groentes met "Parmezaanse kaas".
Hoi Daniëlle!
BeantwoordenVerwijderenO, wat fijn dat je een manier hebt gevonden om je favo salade weer te kunnen eten! Ik heb nog nooit veganistische kaas gegeten en ik ben echt wel heel erg benieuwd. Ik zie jou er vaker over bloggen. En ik zag laatst dat er bij de Jumbo nu diverse kazen te krijgen zijn?
Het recept klinkt heerlijk! Ik wil graag wat meer doen met courgettes en dit lijkt me een prima manier om dat eens uit te proberen :).
Dankje voor je fijne tips op mijn blogje, over Isa Does It. Haar website vond ik al heel tof, met een leuk filmpje erop. Ik ga je review eens opzoeken. En oh, je hebt geen idee hoe blij ik ben met een boekenbestelsite waar de boeken goedkoper en zonder verzendkosten zijn! Dankje!
Liefs
Er zijn inderdaad al diverse goede kaasvervangers verkrijgbaar. Soms koop ik er een en ligt het enorm lang in de koeling te wachten, maar soms dan gebruik ik het wat geregelder.
VerwijderenWilmersburger is een geweldige vegan kaas voor op brood (plakjes), over gerechten als pizza, Mexicaans, lasagna etc (pizza rasp), of bij de borrel/een feestje (een blok kaas). En die zijn inderdaad bij veel Jumbo's nu te koop.