Courgette salade met hazelnoot en vegusto no-muh

Veganmofo #23
E-i-n-d-e-l-i-j-k kon ik mijn favoriete salade uit mijn vegetarische tijd weer maken! Deze gegrilde courgette salade at ik geregeld, maar dan altijd met veel Parmezaanse kaas. Nu is Parmezaanse kaas zelfs nooit vegetarisch (er moet verplicht stremsel - kalfsmaag- inzitten anders mag het geen Parmezaanse kaas heten) dus dat heb ik al heel lang niet meer gegeten.


De meeste vegan kaasvervangers die op parmezaanse kaas lijken zijn strooivarianten. Maar ik vond het altijd zo lekker om de kaas dun te schaven. Ondanks dat ik al vaak de veganistische kaas van Vegusto No Muh pittig/piquant heb gebruikt heb ik het nooit als Parmezaanse kaas vervanger op die manier gebruikt. Wel als broodbeleg, of geraspt over pizza. Maar ... deze kaas is ideaal om over pasta en salades heen te schaven! Heerlijk pikant, pittig en hartig zoals Parmezaanse kaas! Je kan deze online bestellen bij webshops of bij de natuurwinkel bio-markt in Amsterdam kopen. Voor de mensen die het belangrijk vinden: deze plantaardige kaas is zonder soja en zonder palmolie.


Het originele recept is er weer een van Yotam Ottolenghi, maar omdat ik een plantaardige kaas gebruik mag ik het vast hier plaatsen :-) Ik heb de gecarameliseerde balsamico van Pukara Estate gebruikt, deze is zo ontzettend lekker! Je kan natuurlijk ook zelf balsamico inkoken, al dan niet met suiker. Ik heb nog meer kleine puntjes aangepast dus hier het recept:


Courgette salade met hazelnoot en vegusto no-muh 2 pers
2 courgettes in ½  - 1 cm dikke plakken gesneden
1/3 cup (zelf) geroosterde hazelnoten, grof gehakt
handjevol basilicum bladeren
knoflook-olijfolie
vegusto no-muh pittig (rezent/piquant)
(gereduceerde) balsamico azijn
zout en peper

Verhit de grill tot deze goed warm is. Besmeer ondertussen de plakken courgette met een klein beetje knoflookolie. Grill de courgette plakjes tot ze aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben.

Verdeel op een bord de courgettes, basilicum en hazelnoten. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Bestrooi met geschaafde vegusto No-Muh (hoeveelheid naar wens). Besprenkel met de balsamico azijn.
Print Friendly and PDF

6 opmerkingen:

 1. Ooohhhhh zo lekker! Ik ga eens kijken waar ik die kaas kan vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat je hem kan vinden, anders online bestellen? Is de moeite waard!

   Verwijderen
 2. Ik vind die No Muh pittig ook supper lekker. Ik strooi soms kleine blokjes over geroosterde groente. Dat werkt ook goed. Ik zal eens proberen om het te schaven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over geroosterde groente nog niet gedaan, ga ik eens doen!
   Wel is mijn volgende project dat heerlijke broodje wat ik ooit op Schiermonnikoog heb gegeten na te maken: gegrilde groentes met "Parmezaanse kaas".

   Verwijderen
 3. Hoi Daniëlle!
  O, wat fijn dat je een manier hebt gevonden om je favo salade weer te kunnen eten! Ik heb nog nooit veganistische kaas gegeten en ik ben echt wel heel erg benieuwd. Ik zie jou er vaker over bloggen. En ik zag laatst dat er bij de Jumbo nu diverse kazen te krijgen zijn?
  Het recept klinkt heerlijk! Ik wil graag wat meer doen met courgettes en dit lijkt me een prima manier om dat eens uit te proberen :).
  Dankje voor je fijne tips op mijn blogje, over Isa Does It. Haar website vond ik al heel tof, met een leuk filmpje erop. Ik ga je review eens opzoeken. En oh, je hebt geen idee hoe blij ik ben met een boekenbestelsite waar de boeken goedkoper en zonder verzendkosten zijn! Dankje!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn inderdaad al diverse goede kaasvervangers verkrijgbaar. Soms koop ik er een en ligt het enorm lang in de koeling te wachten, maar soms dan gebruik ik het wat geregelder.
   Wilmersburger is een geweldige vegan kaas voor op brood (plakjes), over gerechten als pizza, Mexicaans, lasagna etc (pizza rasp), of bij de borrel/een feestje (een blok kaas). En die zijn inderdaad bij veel Jumbo's nu te koop.

   Verwijderen