Veganmofo #27
Een heerlijke nazomer salade, nu de winkels nog vol liggen met vers fruit. Je kan natuurlijk naar hartenlust variëren met het fruit: frambozen, perziken, appel, nectarines, druiven etc!
Broccoli fruit salade met sojayoghurt-tahin dressing 2-3 pers
1 stronk broccoli, gesneden in kleine roosjes
1 mango, geschild en in kleine blokjes
250 gram aardbeien, ontkroond en gehalveerd
1 bakje bramen
2 tl hennepzaad
zout & peper
yoghurt-tahindressing:
1/4 cup ongezoete sojayoghurt (provamel of sojade)
1 el tahin (of meer naar smaak)
sap van 1 limoen
zout & peper
Stoom de broccoli roosjes een paar minuten tot ze beetgaar, maar nog wel knapperig zijn. Je kan zo ook eventueel kort koken (maar dan verlies je veel vitamines) of rauw laten (moet je van houden).
Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing (zout en peper naar smaak).
Verdeel de broccoliroosjes, mangostukjes, aardbeien en bramen over een bord. Een beetje op smaak brengen met zout en peper. Besprenkel met de yoghurt tahin dressing en verdeel de hennepzaad over de borden.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Wat een spannende salade! Dit zou ik denk ik nooit allemaal bij elkaar in een kom durven doen. Leuk :-)
BeantwoordenVerwijderenJa, was voor mij ook wel een hele uitdaging hoor. Maar de laatste tijd zoveel fruit door mijn avondeten gegooid dat ik het gewoon maar het gedaan. Het was verrassend lekker gelukkig :-)
Verwijderen