Broccoli fruit salade met sojayoghurt-tahin dressing

Veganmofo #27

Een heerlijke nazomer salade, nu de winkels nog vol liggen met vers fruit. Je  kan natuurlijk naar hartenlust variëren met het fruit: frambozen, perziken, appel, nectarines, druiven etc!


Broccoli fruit salade met sojayoghurt-tahin dressing 2-3 pers
1 stronk broccoli, gesneden in kleine roosjes
1 mango, geschild en in kleine blokjes
250 gram aardbeien, ontkroond en gehalveerd
1 bakje bramen
2 tl hennepzaad
zout & peper

yoghurt-tahindressing:
1/4 cup ongezoete sojayoghurt (provamel of sojade)
1 el tahin (of meer naar smaak)
sap van 1 limoen
zout & peper


Stoom de broccoli roosjes een paar minuten tot ze beetgaar, maar nog wel knapperig zijn. Je kan zo ook eventueel kort koken (maar dan verlies je veel vitamines) of rauw laten (moet je van houden).

Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing (zout en peper naar smaak).

Verdeel de broccoliroosjes, mangostukjes, aardbeien en bramen over een bord. Een beetje op smaak brengen met zout en peper. Besprenkel met de yoghurt tahin dressing en verdeel de hennepzaad over de borden.




Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Wat een spannende salade! Dit zou ik denk ik nooit allemaal bij elkaar in een kom durven doen. Leuk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, was voor mij ook wel een hele uitdaging hoor. Maar de laatste tijd zoveel fruit door mijn avondeten gegooid dat ik het gewoon maar het gedaan. Het was verrassend lekker gelukkig :-)

      Verwijderen