Zwarte noodle salade met gemberdressing en aardbeitjes
Heerlijk zoveel kleur op een bord. Heel ongewoon om aardbeien in een Oosterse noodle salade te gooien, maar het was lekker! Het idee heb ik uit The Vibrant Table van Anya Kassoff. Een absolute aanrader, niet alleen vanwege de mooie recepten (alles vegetarisch, het meeste vegan) maar ook vanwege de prachtige foto's, de leuke persoonlijke verhalen en een hele mooi introductie over voeding en hoe zij de producten gebruikt en verwerkt.
Ik heb het gerecht aangepast naar wat er hier voor handen was. Ook had ik nog zwarte rijstnoodles, dat geeft weer net even een specialer effect dan gewone soba noodles.
Nu nog even lekker genieten van de aardbeien nu ze er nog zijn. Wisten jullie dat in aardbeien op 3 andere vruchten na de meeste anti-oxidanten heeft? Zo'n alledaagse vrucht en dan zulke mooie eigenschappen wie had dat gedacht. Ook bevat het een groot aantal fytonutriënten, waaronder anthocyanen welke je vetweefsel helpen verminderen (bron), yay!
Zwarte noodle salade met gemberdressing en aardbeitjes 2 pers
zwarte rijstnoedels voor 2 personen (of sobanoodles voor 2 personen)
1 cup tuinbonen uit de diepvries
½ cup groene erwtjes uit de diepvries
3/4 - 1 komkommer, in dunne halve plakjes
1 wortel, in dunne reepjes
1 rode paprika, in dunne reepjes
handjevol aardbeien, in plakjes
garnering:
verse koriander
lente uitje, fijn gesneden
sesamzaadjes
dressing:
stukje van 2 cm verse gember, geraspt
3 el sesamolie
1 el olijfolie
1 el tamari (of sojasaus)
½ el agavesiroop
1 el citroensap
Meng de ingrediënten voor de dressing en zet apart.
Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel na met koud water. Goed laten uitlekken.
Breng water aan de kook en blancheer de tuinbonen en erwtjes voor ongeveer 3 minuten in het kokende water. Giet af en spoel na met koud water, goed laten uitlekken.
Meng de noodles met de bonen, erwtjes, paprika, wortel, komkommer, aardbeitjes en tot slotte de dressing. Garneer met koriander, lente ui en sesamzaadjes.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten