Zwarte noodle salade met gemberdressing en aardbeitjes




Heerlijk zoveel kleur op een bord. Heel ongewoon om aardbeien in een Oosterse noodle salade te gooien, maar het was lekker! Het idee heb ik uit The Vibrant Table van Anya Kassoff. Een absolute aanrader, niet alleen vanwege de mooie recepten (alles vegetarisch, het meeste vegan) maar ook vanwege de prachtige foto's,  de leuke persoonlijke verhalen en een hele mooi introductie over voeding en hoe zij de producten gebruikt en verwerkt.

Ik heb het gerecht aangepast naar wat er hier voor handen was. Ook had ik nog zwarte rijstnoodles, dat geeft weer net even een specialer effect dan gewone soba noodles.

Nu nog even lekker genieten van de aardbeien nu ze er nog zijn. Wisten jullie dat in aardbeien op 3 andere vruchten na de meeste anti-oxidanten heeft? Zo'n alledaagse vrucht en dan zulke mooie eigenschappen wie had dat gedacht. Ook bevat het een groot aantal fytonutriënten, waaronder anthocyanen welke je vetweefsel helpen verminderen (bron), yay!


Zwarte noodle salade met gemberdressing en aardbeitjes 2 pers
zwarte rijstnoedels voor 2 personen (of sobanoodles voor 2 personen)
1 cup tuinbonen uit de diepvries
½ cup groene erwtjes uit de diepvries
3/4 - 1 komkommer, in dunne halve plakjes
1  wortel, in dunne reepjes
1 rode paprika, in dunne reepjes
handjevol aardbeien, in plakjes
garnering:
verse koriander
lente uitje, fijn gesneden
sesamzaadjes

dressing:
stukje van 2 cm verse gember, geraspt
3 el sesamolie
1 el olijfolie
1 el tamari (of sojasaus)
½ el agavesiroop
1 el citroensap

Meng de ingrediënten voor de dressing en zet apart.
Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel na met koud water. Goed laten uitlekken.

Breng water aan de kook en blancheer de tuinbonen en erwtjes voor ongeveer 3 minuten in het kokende water. Giet af en spoel na met koud water, goed laten uitlekken.

Meng de noodles met de bonen, erwtjes, paprika, wortel, komkommer, aardbeitjes en tot slotte de dressing. Garneer met koriander, lente ui en sesamzaadjes.




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten