Linzen en cranberry salade + servies van Byzance


Een heerlijke frisse gezonde salade die zo in elkaar is gedraaid. Makkelijk als snelle lunch, of als bijgerecht.
Vinden jullie de bordjes niet geweldig? Ik was er op slag verliefd op, eigenlijk op alle 50+ bordjes waar ze tussen lagen.

Ik heb deze borden gevonden in Haarlem bij een prachtige winkel genaamd Byzance in een wat rustiger winkelstraat. Byzance heeft prachtige handgemaakte spullen uit Turkije, en niet alleen de koopwaar is prachtig maar ook het pand en het interieur.

Het was zo moeilijk kiezen tussen al die prachtige decoraties en motieven..




De eigenaar van Byzance vertelde met enthousiasme over de borden en waar ze gemaakt werden. Hij had op een gegeven moment door dat we niet uit Haarlem zelf kwamen en liet ons vervolgens vol trots zijn zojuist geopende Bed & Breakfast achter de winkel zien. De Bed & Breakfast heet 1001 nacht en is in tegenstelling tot de kleurrijke en volle winkel een oase van rust en lichte kleuren. Uiteraard even geïnformeerd, en op verzoek kan het ontbijt gewoon aangepast worden naar dieetwensen! Dit adresje gaan we onthouden :-)


Ik ben ontzettend blij met de borden, weer eens heel wat anders en het maakt het gerecht gelijk zo vrolijk! Alleen als ik nu terug kijk naar de foto's uit de winkel dan had ik er nog wel zo 4 mee willen nemen. Ze waren allemaal verschillend!


Linzen en cranberry salade 2 persoons lunch of 4 personen als bijgerecht
1 blik bruine linzen, gespoeld en uitgelekt
2 handjes cranberries
5 zongedroogde tomaatjes, in kleine reepjes
150 gram gehalveerde kleine tomaatjes
dressing:
50 ml olijfolie
sap van een halve citroen
1 tl mosterd
scheutje ahornsiroop
paar blaadjes (boom)spinazie

Meng de linzen, cranberries, zongedroogde tomaatjes en gehalveerde kleine tomaatjes.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en vermeng met de salade. Verdeel wat spinazie blaadjes op een bord en leg de salade erop.



Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

  1. Leuk gerecht op inderdaad prachtige borden!
    Groet,
    Angelika

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh die borden zijn inderdaad supermooi! Lijkt me een heel leuk winkeltje om rond te kijken (al lijkt het alsof ik altijd mijn mooiste borden laat vallen *zucht* dus ik houd het nog even bij de kringloop voor het kopen van mijn servies :)).

    BeantwoordenVerwijderen