Na lang wikken en wegen, wijzigen en weer overnieuw beginnen dan e-i-n-d-e-l-i-j-k een nieuwe lay out voor Plantaardigheidjes! De laatste wijziging was al weer een jaar geleden, maar ik was er niet 100% tevreden mee. Het was te kleurrijk, en iets te kinderlijk naar mijn idee, maar wel vrolijk en fris. Ik wilde niet direct weer een andere wijziging doen dus ik heb lang nagedacht over wat ik wél wilde.
Heerlijk weer vele uurtjes gespendeerd in photoshop en er mee spelen. Met de aankomende Vegan Mofo 2014 (wie doen er nog meer mee?), de url die ik onlangs heb gekocht voor mijn blog vond ik het nu de juiste tijd voor een make over. Er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet (ik ben nog aan het stoeien met de tabbladen), maar het is grotendeels af.
Ik ben heel erg benieuwd wat jullie er van vinden en zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat. Ik kan er wel helemaal enthousiast over zijn, maar ik ben ook nieuwsgierig naar de mening van jullie als lezers zijnde natuurlijk :-)
Als feestelijke opening voor de nieuwe look "trakteer" ik op een bijpassende feestelijke bietendip. Een recept van Ottolenghi welke ikin een plantaardige dip heb gewijzigd. Ontzettend lekker met pita broodjes, of andere dip dingen als rauwkost etc.
Ipv van rode chili vlokken kun je natuurlijk ook een vers rood pepertje erdoorheen doen. Proef wel goed hoeveel je erin doet (ook van de chili-vlokken) want iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak wat hij prettig vindt aan pittigheid.
Feestelijke bietendip met hazelnootjes
1 kilo bietjes (incl schil)
2 teentjes knoflook
1 tl rode chilipeper vlokjes
1 cup ongezoete soja yoghurt (provamel of sojade)
1½ ahornsiroop
1 el za'atar
zout
2 bosuitjes, dun gesneden
4 el geroosterde hazelnoten, grof gehakt.
pitabroodjes
Verhit de oven op 200°C.
Leg de bietjes op een bakplaat en zet ze voor ongeveer 1 uur in de oven tot ze zacht zijn.
Laat ze afkoelen en haal vervolgens de schil eraf.
Doe de bietjes samen met de knoflook, peper, soja yoghurt, ahornsiroop en de za'atar in de keukenmachine (of blender) en blendt tot je een zachte romige massa krijgt. Breng op smaak met zout.
Dien op in een schaal met de hazelnoten en bosuitjes eroverheen gesprenkeld met de pitabroodjes om mee te dippen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ik vind je nieuwe lay-out er mooi uitzien, niet zo druk, less is more!
BeantwoordenVerwijderenSowieso ben ik erg enthousiast over je site, bijzondere maar smakelijke recepten, keep on going.
Dankjewel Amber. Leuk dat je zo enthousiast bent over de recepten.
VerwijderenWanneer je iets hebt gemaakt hoor ik graag hoe het was :-)
Je nieuwe layout is echt prachtig! (Je oude ook al hoor, maar dit vind ik een heel leuke stijl). Ik vind kookboeken en blogs met zowel illustraties als foto's altijd zo vrolijk. :) Heb je die ook in photoshop gemaakt? Heel mooi!
BeantwoordenVerwijderen