Feestelijke bietendip met hazelnootjes

Na lang wikken en wegen, wijzigen en weer overnieuw beginnen dan e-i-n-d-e-l-i-j-k een nieuwe lay out voor Plantaardigheidjes! De laatste wijziging was al weer een jaar geleden, maar ik was er niet 100% tevreden mee. Het was te kleurrijk, en iets te kinderlijk naar mijn idee, maar wel vrolijk en fris. Ik wilde niet direct weer een andere wijziging doen dus ik heb lang nagedacht over wat ik wél wilde.

Heerlijk weer vele uurtjes gespendeerd in photoshop en er mee spelen. Met de aankomende Vegan Mofo 2014 (wie doen er nog meer mee?), de url die ik onlangs heb gekocht voor mijn blog vond ik het nu de juiste tijd voor een make over. Er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet (ik ben nog aan het stoeien met de tabbladen), maar het is grotendeels af.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie er van vinden en zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat. Ik kan er wel helemaal enthousiast over zijn, maar ik ben ook nieuwsgierig naar de mening van jullie als lezers zijnde natuurlijk :-)


Als feestelijke opening voor de nieuwe look "trakteer" ik op een bijpassende feestelijke bietendip. Een recept van Ottolenghi welke ikin een plantaardige dip heb gewijzigd. Ontzettend lekker met pita broodjes, of andere dip dingen als rauwkost etc.
Ipv van rode chili vlokken kun je natuurlijk ook een vers rood pepertje erdoorheen doen. Proef wel goed hoeveel je erin doet (ook van de chili-vlokken) want iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak wat hij prettig vindt aan pittigheid.


Feestelijke bietendip met hazelnootjes
1 kilo bietjes (incl schil)
2 teentjes knoflook
1 tl rode chilipeper vlokjes
1 cup ongezoete soja yoghurt (provamel of sojade)
1½ ahornsiroop
1 el za'atar
zout

2 bosuitjes, dun gesneden
4 el geroosterde hazelnoten, grof gehakt.

pitabroodjes

Verhit de oven op 200°C.
Leg de bietjes op een bakplaat en zet ze voor ongeveer 1 uur in de oven tot ze zacht zijn.
Laat ze afkoelen en haal vervolgens de schil eraf.

Doe de bietjes samen met de knoflook, peper, soja yoghurt, ahornsiroop en de za'atar in de keukenmachine (of blender) en blendt tot je een zachte romige massa krijgt. Breng op smaak met zout.
Dien op in een schaal met de hazelnoten en bosuitjes eroverheen gesprenkeld met de pitabroodjes om mee te dippen.
Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

 1. Ik vind je nieuwe lay-out er mooi uitzien, niet zo druk, less is more!
  Sowieso ben ik erg enthousiast over je site, bijzondere maar smakelijke recepten, keep on going.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Amber. Leuk dat je zo enthousiast bent over de recepten.
   Wanneer je iets hebt gemaakt hoor ik graag hoe het was :-)

   Verwijderen
 2. Je nieuwe layout is echt prachtig! (Je oude ook al hoor, maar dit vind ik een heel leuke stijl). Ik vind kookboeken en blogs met zowel illustraties als foto's altijd zo vrolijk. :) Heb je die ook in photoshop gemaakt? Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen