Courgette pasta met gegrilde perzik en hennep-pesto
Fruit bij mijn hartige avondeten vind ik heerlijk. Vroeger al kon ik genieten van stoofpeertjes bij de aardappelpuree. Terwijl mijn moeder eerst de hartige producten op het bord opat, en de stoofpeertjes als een soort toetje bewaarde, at ik alles door elkaar heen. Gegrilde perziken zijn zalig bij een hartige salade
Courgette pasta is helemaal hip en heeft ook hier terrein veroverd. Het is ontzettend lekker, makkelijk (geen kooktijd) en je hebt een groentebron extra en een koolhydraten bron minder! Daarnaast past het ontzettend goed bij een warme zomerse maaltijd. Nu is dat momenteel ver te zoeken, maar je krijgt het idee ;-) Ik heb overigens geen dure spiralizer, maar een simpele, veel goedkopere en makkelijker aan te komen spirelli (link). Je kan uiteraard net zo goed een dunschiller gebruiken, dan heb je courgette tagliatelle!
Courgette pasta met gegrilde perzik en hennep-pesto 2 pers
1½-2 courgettes
2 perziken, in kwart partjes en pit verwijderd
½ avocado, in plakken
6 cherrytomaatjes, gehalveerd
2 el pijnboompitjes
optioneel: tuinkers
henneppesto:
2 el gepelde hennepzaad
2 el geroosterde hazelnoten
3 el olijfolie
1 cup basilicumblaadjes
1 el edelgist
peper & zout naar smaak
Maak de hennep pesto door alle ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine fijn te malen. Voeg eventueel een beetje water toe om het wat gladder te maken (of meer olijfolie). Breng op smaak met zout en peper.
Grill de perziken op de snijvlakken, ongeveer 4 minuten per snijvlak (afhankelijk van hoe heet je de grill hebt staan) tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Maak van de courgette pastaslierten door een spiral slicer (ik heb *deze*) te gebruiken, of een dunschiller (je krijgt dan meer platte slierten, maar die zijn niet minder lekker).
Verdeel de courgette pasta over 2 borden, en bekleed met de perziken, avocado, cherrytomaatjes, een dot hennep pesto, pijnboompitjes en eventueel wat tuinkers.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Dit lijkt me echt super lekker! Ik ben dol op perziken, zowel in zoete als hartige toepassingen.
BeantwoordenVerwijderenIk heb eigenlijk nooit zoveel (verse!) perziken gegeten in mijn leven, pas deze zomer dat ik echt al een paar kilo vers heb gekocht. Vooral Rick vindt ze erg lekker, ook door zijn smoothie.
VerwijderenMaar grillen vond ik helemaal een leuk idee :-)
Dit klinkt heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen