Courgette pasta met gegrilde perzik en hennep-pesto


Fruit bij mijn hartige avondeten vind ik heerlijk. Vroeger al kon ik genieten van stoofpeertjes bij de aardappelpuree. Terwijl mijn moeder eerst de hartige producten op het bord opat, en de stoofpeertjes als een soort toetje bewaarde, at ik alles door elkaar heen. Gegrilde perziken zijn zalig bij een hartige salade

Courgette pasta is helemaal hip en heeft ook hier terrein veroverd. Het is ontzettend lekker, makkelijk (geen kooktijd) en je hebt een groentebron extra en een koolhydraten bron minder! Daarnaast past het ontzettend goed bij een warme zomerse maaltijd. Nu is dat momenteel ver te zoeken, maar je krijgt het idee ;-) Ik heb overigens geen dure spiralizer, maar een simpele, veel goedkopere en makkelijker aan te komen spirelli (link). Je kan uiteraard net zo goed een dunschiller gebruiken, dan heb je courgette tagliatelle!Courgette pasta met gegrilde perzik en hennep-pesto 2 pers
1½-2 courgettes
2 perziken, in kwart partjes en pit verwijderd
½ avocado, in plakken
6 cherrytomaatjes, gehalveerd
2 el pijnboompitjes
optioneel: tuinkers

henneppesto:
2 el gepelde hennepzaad
2 el geroosterde hazelnoten
3 el olijfolie
1 cup basilicumblaadjes
1 el edelgist
peper & zout naar smaak

Maak de hennep pesto door alle ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine fijn te malen. Voeg eventueel een beetje water toe om het wat gladder te maken (of meer olijfolie). Breng op smaak met zout en peper.

Grill de perziken op de snijvlakken, ongeveer 4 minuten per snijvlak (afhankelijk van hoe heet je de grill hebt staan) tot er mooie grillstrepen ontstaan.

Maak van de courgette pastaslierten door een spiral slicer (ik heb *deze*)  te gebruiken, of een dunschiller (je krijgt dan meer platte slierten, maar die zijn niet minder lekker).

Verdeel de courgette pasta over 2 borden, en bekleed met de perziken, avocado, cherrytomaatjes, een dot hennep pesto, pijnboompitjes en eventueel wat tuinkers.

Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

 1. Dit lijkt me echt super lekker! Ik ben dol op perziken, zowel in zoete als hartige toepassingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb eigenlijk nooit zoveel (verse!) perziken gegeten in mijn leven, pas deze zomer dat ik echt al een paar kilo vers heb gekocht. Vooral Rick vindt ze erg lekker, ook door zijn smoothie.
   Maar grillen vond ik helemaal een leuk idee :-)

   Verwijderen