Vanillecake met jostabessen
Jostabessen waren nieuw voor mij, het blijkt een kruising te zijn tussen de zwarte bes en de kruisbes. De smaak kun je het beste vergelijken met een zoete zwarte bes. Deze cake kun je uiteraard ook met ander zomerfruit maken, of een mix door elkaar, wees creatief :-)
De jostabes is wel vrij zuur maar komt goed tot zijn recht in de vanillecake met een wat zoetere icing eroverheen gedruppeld.
Vanillecake met jostabessen
1 1/2 cup tarwebloem
1 cup suiker (ik heb ruwe rietsuiker gebruikt)
1 tl bak soda
1/2 tl zeezout
1 cup plantaardige melk (ik heb ongezoete amandelmelk gebruikt)
1 tl vanile extract
1 el appelcider azijn
1/4 cup plantaardige olie zoals zonnebloem of raapzaadolie
1 cup jostabessen
1/3 cup poedersuiker
1 el plantaardige melk
Oven voor verwarmen op 180 gr. Bekleed een cake vorm, of brownievorm met bakpapier.
Meng in een kom: de bloem, suiker, baksoda en zeezout. Alles goed mengen en zorg dat de klontjes weg zijn. Meng de volgende ingredienten in een kommetje: plantaardige melk, vanille extract, azijn en olie. Voeg dit toe aan het droge mengsel en roer alles goed door. Giet in de vorm. Verspreid de jostabessen over de cake, leg ze er bovenop, niet mengen. Bak voor ongeveer 35 minuten, tot een satéstokje er schoon uitkomt.
Laat geheel afkoelen op een rek buiten de oven.
Voor de icing: meng de poedersuiker met 1 el plantaardige melk. Goed roeren en over de cake verspreiden/druipen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Grappig, ik heb nog nooit van die bes gehoord! Mooie cake is het geworden.
BeantwoordenVerwijderenNee ik ook niet! Zo leren we steeds weer wat bij :-)
VerwijderenIk heb je cup hoeveelheden omgezet naar gram en kwam zo uit op een veels te grote hoeveelheid voor een gemiddelde langwerpige cake vorm. Hierdoor was de onderkant net brood en enkel de boven kant lekker vanille maar nog wel sompig.
BeantwoordenVerwijderenOok lagen de bessen er te veel op.
Ga het nu met een aanpassing naar beneden opnw proberen en ga de bessen er wel wat induwen zodat ze over de hele cake zitten en niet enkel bovenop.