woensdag 16 juli 2014

Vanillecake met jostabessen


Jostabessen waren nieuw voor mij, het blijkt een kruising te zijn tussen de zwarte bes en de kruisbes. De smaak kun je het beste vergelijken met een zoete zwarte bes. Deze cake kun je uiteraard ook met ander zomerfruit maken, of een mix door elkaar, wees creatief :-)
De jostabes is wel vrij zuur maar komt goed tot zijn recht in de vanillecake met een wat zoetere icing eroverheen gedruppeld.



Vanillecake met jostabessen
1 1/2 cup tarwebloem
1 cup suiker (ik heb ruwe rietsuiker gebruikt)
1 tl bak soda
1/2 tl zeezout
1 cup  plantaardige melk (ik heb ongezoete amandelmelk gebruikt)
1 tl vanile extract
1 el appelcider azijn
1/4 cup plantaardige olie zoals zonnebloem of raapzaadolie
1 cup jostabessen
1/3 cup poedersuiker
1 el plantaardige melk

Oven voor verwarmen op 180 gr. Bekleed een cake vorm, of brownievorm met bakpapier.

Meng in een kom: de bloem, suiker, baksoda en zeezout. Alles goed mengen en zorg dat de klontjes weg zijn. Meng de volgende ingredienten in een kommetje: plantaardige melk, vanille extract, azijn en olie. Voeg dit toe aan het droge mengsel en roer alles goed door. Giet in de vorm. Verspreid de jostabessen over de cake, leg ze er bovenop, niet mengen. Bak voor ongeveer 35 minuten, tot een satéstokje er schoon uitkomt.
Laat geheel afkoelen op een rek buiten de oven.

Voor de icing: meng de poedersuiker met 1 el plantaardige melk. Goed roeren en over de cake verspreiden/druipen.


2 opmerkingen:

  1. Grappig, ik heb nog nooit van die bes gehoord! Mooie cake is het geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee ik ook niet! Zo leren we steeds weer wat bij :-)

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis