Tempeh met linzenpuree

Deze tempeh blokjes kun je aan een spies rijgen en op de grill of BBQ klaar maken, maar je kan ze ook in de pan bakken en voor het presenteren eventueel aan een spiesje rijgen indien je niet beschikt over een grillpan.
De ingrediënten lijst lijkt lang, maar het grootste deel hebben mensen al vaak in hun voorraadkast staan, laat je daar dus niet door weerhouden.


Tempeh met rode linzenpuree 3 pers
1 pak tempeh
2 tl sambal oelek
4 el sojasaus
3 el plantaardige olie
1 tl kerriepoeder
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 cm verse gember, geraspt
1 tl suiker
1 tl chili vlokken
200 gram rode linzen
400 ml uienbouillon (of groentebouillon)
1 tl kerriepoeder
½ tl gemalen koriander
½ tl gemalen venkel
sap van een halve citroen
2 el olijfolie
1 bosje verse koriander, grof gehakt
zout en peper
olie om in te bakken

Snijd de tempeh in kleine blokjes en stoom ze ongeveer 10 minuten (of kook ze).
Meng de sambal oelek, sojasaus, olie en kerriepoeder. Verdeel over de tempeh en laat ze minimaal een uurtje marineren (roer af en toe om).

In een diepe koekenpan wat olie verhitten, en hierin de ui met wat zout, de suiker en chilivlokken bakken tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de knoflook en de gember toe en bak nog even een half minuut mee. Doe de linzen erbij en roer alles goed om.
Voeg de bouillon toe en de gemalen koriander, venkel en nog een tl kerriepoeder. Laat alles ongeveer onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes koken tot het vocht is ingetrokken in de linzen en de linzen zacht zijn.

Haal 1/3 deel van de linzen uit de pan in een hoge beker en pureer dit met de staafmixer. Vermeng hierdoor het citroensap, olijfolie, peper en zout en de verse koriander. Meng dit weer door de linzen in de pan.

Rijg de tempeh blokjes aan spiezen en grill ze tot ze mooi verkleuren, of bak de blokjes in een koekenpan met wat olie.

Serveer de linzepuree samen met de tempeh blokjes en bestrooi met nog wat verse koriander.





Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten