Deze tempeh blokjes kun je aan een spies rijgen en op de grill of BBQ klaar maken, maar je kan ze ook in de pan bakken en voor het presenteren eventueel aan een spiesje rijgen indien je niet beschikt over een grillpan.
De ingrediënten lijst lijkt lang, maar het grootste deel hebben mensen al vaak in hun voorraadkast staan, laat je daar dus niet door weerhouden.
Tempeh met rode linzenpuree 3 pers
1 pak tempeh
2 tl sambal oelek
4 el sojasaus
3 el plantaardige olie
1 tl kerriepoeder
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 cm verse gember, geraspt
1 tl suiker
1 tl chili vlokken
200 gram rode linzen
400 ml uienbouillon (of groentebouillon)
1 tl kerriepoeder
½ tl gemalen koriander
½ tl gemalen venkel
sap van een halve citroen
2 el olijfolie
1 bosje verse koriander, grof gehakt
zout en peper
olie om in te bakken
Snijd de tempeh in kleine blokjes en stoom ze ongeveer 10 minuten (of kook ze).
Meng de sambal oelek, sojasaus, olie en kerriepoeder. Verdeel over de tempeh en laat ze minimaal een uurtje marineren (roer af en toe om).
In een diepe koekenpan wat olie verhitten, en hierin de ui met wat zout, de suiker en chilivlokken bakken tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de knoflook en de gember toe en bak nog even een half minuut mee. Doe de linzen erbij en roer alles goed om.
Voeg de bouillon toe en de gemalen koriander, venkel en nog een tl kerriepoeder. Laat alles ongeveer onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes koken tot het vocht is ingetrokken in de linzen en de linzen zacht zijn.
Haal 1/3 deel van de linzen uit de pan in een hoge beker en pureer dit met de staafmixer. Vermeng hierdoor het citroensap, olijfolie, peper en zout en de verse koriander. Meng dit weer door de linzen in de pan.
Rijg de tempeh blokjes aan spiezen en grill ze tot ze mooi verkleuren, of bak de blokjes in een koekenpan met wat olie.
Serveer de linzepuree samen met de tempeh blokjes en bestrooi met nog wat verse koriander.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten