Spaghetti met broccoli en knoflook

De biologische broccoli was in de aanbieding, daarom direct maar een kilo besteld :-) Maar dan nog iets lekker ermee maken. Ik had niet zo heel veel zin om lang in de keuken te staan, dus dacht ik al gauw aan een pasta.
Deze pasta is erg simpel, maar lekker smaakvol. Pas de hoeveelheid rode chili vlokken aan naar je eigen smaak en naar de sterkte van de chili. Ik merk dat die van mij aan vernieuwing toe zijn. In het begin proefde ik 1 vlokje al de hitte (bij wijze van) en was het niet te eten bij 1 theelepel. Door dit gerecht zit 1½ tl dus tja, ik moet op zoek naar nieuwe.

Het laatste nieuws over broccoli al gelezen? Het schijnt nu ook zo te zijn dat broccoli het lichaam beschermt tegen de effecten van luchtvervuiling! En het was al zo enorm gezond, nu nog meer redenen om het vaak te eten.


Spaghetti met broccoli en knoflook 2 pers
spaghetti voor 2 personen
1 broccoli, in kleine roosjes (stronk gebruiken voor bv een soep etc)
5 tenen knoflook, fijngehakt
0.5-1 tl chili vlokken
olijfolie
200 ml bouillon
zout en peper
geroosterde pijnboompitten (hoeveelheid naar eigen wens)

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking klaar. Spoel af en zet even apart.

Ondertussen dat de spaghetti kookt de broccoli in kleine roosjes snijden en ongeveer 3 minuten stomen. (Je kan de roosjes ook koken, maar dan gaan veel vitamines verloren).

Hak de knoflook fijn, verhit in een grote pan/wok een flinke scheut olijfolie. Bak hierin de knoflook voor een halve minuut (ze mogen niet bruin worden, dan worden ze bitter). Voeg de gestoomde broccoli roosjes, de chili vlokken en de bouillon toe.
Goed omroeren tot de broccoli de gewenste gaarheid heeft (ik vind ze erg lekker als ze nog een beetje knapperig zijn, maar je kan ze ook wat langer doorbakken tot ze zacht zijn). Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan en roer goed om tot deze warm is.
Serveren met de geroosterde pijnboompitjes erover heen.

Ook lekker met wat Vantastic Foods Parmezzano Strooikaasvervanger eroverheen of de Hemp Parmesan uit Salad Samurai.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten