De biologische broccoli was in de aanbieding, daarom direct maar een kilo besteld :-) Maar dan nog iets lekker ermee maken. Ik had niet zo heel veel zin om lang in de keuken te staan, dus dacht ik al gauw aan een pasta.
Deze pasta is erg simpel, maar lekker smaakvol. Pas de hoeveelheid rode chili vlokken aan naar je eigen smaak en naar de sterkte van de chili. Ik merk dat die van mij aan vernieuwing toe zijn. In het begin proefde ik 1 vlokje al de hitte (bij wijze van) en was het niet te eten bij 1 theelepel. Door dit gerecht zit 1½ tl dus tja, ik moet op zoek naar nieuwe.
Het laatste nieuws over broccoli al gelezen? Het schijnt nu ook zo te zijn dat broccoli het lichaam beschermt tegen de effecten van luchtvervuiling! En het was al zo enorm gezond, nu nog meer redenen om het vaak te eten.
Spaghetti met broccoli en knoflook 2 pers
spaghetti voor 2 personen
1 broccoli, in kleine roosjes (stronk gebruiken voor bv een soep etc)
5 tenen knoflook, fijngehakt
0.5-1 tl chili vlokken
olijfolie
200 ml bouillon
zout en peper
geroosterde pijnboompitten (hoeveelheid naar eigen wens)
Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking klaar. Spoel af en zet even apart.
Ondertussen dat de spaghetti kookt de broccoli in kleine roosjes snijden en ongeveer 3 minuten stomen. (Je kan de roosjes ook koken, maar dan gaan veel vitamines verloren).
Hak de knoflook fijn, verhit in een grote pan/wok een flinke scheut olijfolie. Bak hierin de knoflook voor een halve minuut (ze mogen niet bruin worden, dan worden ze bitter). Voeg de gestoomde broccoli roosjes, de chili vlokken en de bouillon toe.
Goed omroeren tot de broccoli de gewenste gaarheid heeft (ik vind ze erg lekker als ze nog een beetje knapperig zijn, maar je kan ze ook wat langer doorbakken tot ze zacht zijn). Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan en roer goed om tot deze warm is.
Serveren met de geroosterde pijnboompitjes erover heen.
Ook lekker met wat Vantastic Foods Parmezzano Strooikaasvervanger eroverheen of de Hemp Parmesan uit Salad Samurai.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten