Zin in wat pittig en Mexicaans, maar is het te warm om te koken ? Probeer dan eens deze Raw chili con "carne". Het zit allemaal zo in elkaar, je hebt alleen even wat afwas van de blender, keukenmachine en de snijplank. De ingrediëntenlijst lijkt lang, dat is het misschien ook wel maar het meeste zijn kruiden, maar absoluut de moeite waard. Dit gerecht is geïnspireerd op een recept uit Raw and Simple van Judita Wignall
Raw chili con "carne"
Saus:
1 cup water
½ rode paprika, ontdaan van zaad en in grove stukken
1 el zoete paprika poeder
2 el sinaasappelsap
2 dadels (zonder pit)
1 el chilipoeder
1 el olijfolie
½ el rauwe cacao
1 tl tamarinde pasta
1 tl zout
1 teen knoflook, grof gehakt
½ tl uienpoeder
½ tl kaneelpoeder
optioneel:
1/4 tl ancho chilipoeder
1/4 tl chipotle poeder
Maal alles tot een gladde saus met een blender (of staafmixer).
Walnootgehakt:
120 gram walnoten (ongezouten)
1 tl chilipoeder
½ tl komijnpoeder
1 el sojasaus
Maal alles in een keukenmachine tot de walnoten fijn zijn. Een beetje structuur mag er nog inzitten.
Groentes:
1 kleine courgette: in kleine blokjes
3 tomaten in kleine blokjes
2 geraspte wortelen
1 kleine ui, gesneden
Meng de groentes met de saus en walnootgehakt. Serveer eventueel met schijfjes avocado.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Hij viel hier goed in de smaak. Miste zelf wel iets dat wat zachter is qua stuctuur tussen de groente, was nu allemaal vrij hard. Maar dit is zeker voor herhaling vatbaar. Met name de saus is super.
BeantwoordenVerwijderenOok al is dateert deze post van meer dan een jaar geleden - dit wil ik toch even kwijt Ik was zo aangenaam verrast door dit receptje! Ik ben een weekje raw vegan aan het koken (nu ja, 'koken') omdat ik altijd van een uitdaging houd... Raw vegan sushi en raw lasagne had ik al vaker zien voorbij komen, maar dit was 100% nieuw en echt lekker. Bedankt Danielle!
BeantwoordenVerwijderen