Raw chili con "carne"

Zin in wat pittig en Mexicaans, maar is het te warm om te koken ? Probeer dan eens deze Raw chili con "carne". Het zit allemaal zo in elkaar, je hebt alleen even wat afwas van de blender, keukenmachine en de snijplank. De ingrediëntenlijst lijkt lang, dat is het misschien ook wel maar het meeste zijn kruiden, maar absoluut de moeite waard. Dit gerecht is geïnspireerd op een recept uit Raw and Simple van Judita Wignall



Raw chili con "carne"
Saus:
1 cup water
½ rode paprika, ontdaan van zaad en in grove stukken
1 el zoete paprika poeder
2 el sinaasappelsap
2 dadels (zonder pit)
1 el chilipoeder
1 el olijfolie
½ el rauwe cacao
1 tl tamarinde pasta
1 tl zout
1 teen knoflook, grof gehakt
½ tl uienpoeder
½ tl kaneelpoeder
optioneel:
1/4 tl ancho chilipoeder
1/4 tl chipotle poeder

Maal alles tot een gladde saus met een blender (of staafmixer).

Walnootgehakt:
120 gram walnoten (ongezouten)
1 tl chilipoeder
½ tl komijnpoeder
1 el sojasaus

Maal alles in een keukenmachine tot de walnoten fijn zijn. Een beetje structuur mag er nog inzitten.

Groentes:
1 kleine courgette: in kleine blokjes
3 tomaten in kleine blokjes
2 geraspte wortelen
1 kleine ui, gesneden

Meng de groentes met de saus en walnootgehakt. Serveer eventueel met schijfjes avocado.




Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Hij viel hier goed in de smaak. Miste zelf wel iets dat wat zachter is qua stuctuur tussen de groente, was nu allemaal vrij hard. Maar dit is zeker voor herhaling vatbaar. Met name de saus is super.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook al is dateert deze post van meer dan een jaar geleden - dit wil ik toch even kwijt Ik was zo aangenaam verrast door dit receptje! Ik ben een weekje raw vegan aan het koken (nu ja, 'koken') omdat ik altijd van een uitdaging houd... Raw vegan sushi en raw lasagne had ik al vaker zien voorbij komen, maar dit was 100% nieuw en echt lekker. Bedankt Danielle!

    BeantwoordenVerwijderen