Mijn eerste keer dat ik met polenta heb gekookt! Ik vind het een erg leuk product en ga er zeker meer mee experimenteren en afwisselen met andere ingrediënten erdoor.
Krokante polenta driekhoekjes met palmkool/linzen salade 2-3 pers
1 bos palmkool/ cavolo nero
1 cup beluga linzen
1 bouillon blokje (bv paddenstoelen bouillon of uien bouillon )
2 el olijfolie
1 el agavesiroop
1 el appelcider azijn
1 tl mosterd
1 teentje knoflook, geperst
1 cup polenta
2½ cup bouillon
plantaardige olie
cherry tomaatjes (hoeveelheid naar wens)
peper & zout
Breng de 2 cup bouillon in een pan aan de kook. Wanneer het echt volop kookt voeg je al roerend met een garde in kleine beetjes de polenta toe. Goed blijven roeren tot alles erdoor is gemengd. Blijf goed roeren in de dikke massa met een spatel voor ongeveer een minuut.
Verdeel de polenta in een bakblik of vierkante schaal tot een dikte van ongeveer 1 cm. Laat dit afkoelen.
Doe de beluga linzen in een pan en zet tot 1 cm onder water, breng aan de kook samen met het bouillonblokje en kook zachtjes tot de linzen gaar zijn (20-3 minuten). Voeg eventueel vocht toe indien nodig. Giet af wanneer ze klaar zijn.
Breng in een grote soeppan met een stoommand een laagje water aan de kook. Ontdoe de palmkool van dikke stengels, controleer of er geen rupsjes inzitten, snijd fijn en was de kool. Goed laten uitlekken. Stoom de fijngesneden palmkool max 1 minuut. De kool mag niet te veel slinken, alleen de ergste hardheid moet eraf. Haal uit de pan om te zorgen dat het niet verder kookt.
Snijd de polenta in driehoekjes. Verhit in een koekenpan de plantaardige olie en bak hierin de polenta driehoekjes aan beide zijdes krokant (bestrooi met zout en peper). Voeg de laatste 2 minuten de cherrytomaatjes toe en bak deze even mee.
Ondertussen meng je de ingrediënten voor de dressing: olie, azijn, mosterd, agavesiroop en de knoflook. Meng dit door de palmkool samen met de linzen. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Serveer de polenta met de palmkool/linzen salade en verdeel de tomaatjes over de salade.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ohh, ik vind polenta zo leuk! Kun je veel leuke dingen mee doen :-) Spinazie-polentataart (http://deplantaardigekeuken.blogspot.nl/2013/09/spinazie-polenta-taart.html) is mijn favoriete eind-van-de-maand eten!
BeantwoordenVerwijderenLeuk recept op je blog! Ga ik zeker eens proberen. Alleen geen idee of ik grof of fijn polenta meel heb, maar we maken het gewoon maar dan kom ik er wel achter of het lukt ;-)
VerwijderenWas lekker ! En ik had polenta wel eens voorbij zien komen op foto's, dacht altijd dat het heel moeilijk of tijdrovend zou zijn, maar het is echt easy-peasy ! :-)
BeantwoordenVerwijderenFijn :-) Ja dat idee had ik ook altijd! Moeilijk en lastig. Maar het valt dus inderdaad reuze mee (gelukkig maar, laat ons weer voorkomen als keukenprinsessen).
VerwijderenIk heb hem gisteren nog eens gemaakt, toen mijn ouders kwamen eten. De tomaatjes heb ik er, vanwege het warme weer, koud bij geseveerd in een salade met nog mais en ui erbij. Was een success, ze vonden het allebei erg lekker ! ( terwijl het toch voornamelijk carnivore flextariërs zijn... )
BeantwoordenVerwijderenLeuk zeg! Fijn dat het zo goed heeft gesmaakt weer.
VerwijderenMijn palmkool in de tuin is klaar om geplukt te worden, zal dit ook weer eens maken.