Courgette rolletjes met witte bonen en gerookte tofu


Geen recept die je even snel na het werk in elkaar wil flansen, maar het resultaat is wel mooi en lekker :-) De volgende keer doe ik geen water bij het bonenmengsel,dit stond wel bij het oorspronkelijke recept. De smaak was namelijk geweldig, alleen het was iets te vloeibaar waardoor de rolletjes niet goed bleven staan. -edit- ik heb dit gerecht nogmaals gemaakt en inderdaad zonder water, en zonder pureren maar prakken van de bonen heb je een heerlijke stevige vulling -einde edit-

Voor de foto heb ik even leuk drie rolletjes bij elkaar gezet, maar je krijgt natuurlijk veel meer rolletjes uit dit recept. Je kan het zo serveren natuurlijk als voorgerecht.Wij kozen ervoor zo'n 9 rolletjes per persoon te doen (best veel!) met een salade erbij.


Courgette rolletjes met witte bonen en gerookte tofu
2 grote courgettes
200 gram gerookte tofu (natuurwinkels)
1 rode ui
paar salieblaadjes
2 kleine blikjes, of 1 groot blik witte bonen
3 el olijfolie
zout en peper
panko broodkruim
olijfolie

Courgette in lange dunnen plakken snijden. Met zout bestrooien en laten uitlekken in een vergiet. Na 15 minuten met wat keukenpapier de courgettes af deppen. (Het is ook mogelijk, ipv met zout bestrooien om de plakken even kort aan beide kanten te grillen, dan worden ze ook wat zachter zodat je ze kan rollen maar krijgen ze ook een lekkere grillsmaak).

Gerookte tofu en rode ui in hele kleine blokjes snijden. Salie in fijne kleine reepjes snijden. Tofu, rode ui en salie in wat olijfolie in een pan aanbakken. Bonen fijn pureren met de staafmixer prakken en wat olijfolie toevoegen. Meng de tofu en uienmengsel erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200C.
Leg op elke plak courgette wat tofu-bonen mengsel en rol op. Zet vast met een prikkertje. Besmeer een ovenschaal met wat olie en zet de courgette rolletjes hier rechtop in. Bestrooi de bovenkant met wat panko broodkruim en bak in de oven voor ongeveer 15-20 minuten.

Serveer de rolletjes op een bord in tomatensaus.

Tomatensaus:
1 pak/blik tomatenstukjes met saus
1/2 ui, in grove stukken
2 tenen knoflook
1 el Italiaanse kruiden
1 el balsamico
1 el tomatenpuree

Alles samenvoegen en met een blender pureren. In een klein pannetje op laag vuur voor minstens een half uur zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper en indien nodig meer Italiaanse kruiden toevoegen.



Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Dit klinkt echt als een bazenrecept. Ga ik zeker een keertje maken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bazenrecept? *lol*
      Laat je het weten als je het hebt geprobeerd?
      Eet smakelijk alvast!

      Verwijderen