Appelscha: Vegan etentje bij Herberg Het Volle Leven


Zaterdag zijn we naar Herberg Het Volle Leven in Appelscha geweest. Door Kiki werd er een vegan etentje georganiseerd waar ik op de hoogte van werd gebracht door Facebook Group Vegan Nederland: voor een speciale prijs werd er voor ons een vier gangen plantaardig menu geserveerd! Normaal gesproken kun je hier in het hoog seizoen bijna elke avond terecht voor een heerlijk vegetarisch menu welke zonder problemen veganistisch gemaakt kan worden of aangepast aan andere dieetwensen.

Yt van der ploeg, de eigenaresse en kok van de herberg kookt elke dag anders en denkt pas op de dag zelf na over wat ze in de avond haar gasten gaat serveren. Ongelofelijk knap, als je ziet wat er op tafel getoverd wordt.

Herberg Het Volle Leven ligt midden in het Drents Friese Wold en is een mooi uitvalsbasis om dit prachtige natuurgebied te ontdekken. We waren dan ook eigenlijk van plan overdag eerst een wandeling te maken, maar het was deze zaterdag echt te warm.


Rick en ik hadden het geluk er te kunnen blijven slapen, we besloten daarom er ook iets eerder heen te gaan zodat we onze spullen alvast kwijt konden. Op het terras lekker in de schaduw alvast genieten van de eerste drankjes.
Al gauw kwamen de andere genodigde en zat de tafel vol met vegans en vegan-sympathisanten.


Als eerste kregen we een amuse met rode biet en stukjes gerookte witte biet erin. Erg lekker!


Het voorgerecht was echt schitterend opgemaakt. Een puree van paarse truffelaardappelen met dille, mierikswortel en gele paprika. Rauw gemarineerde zoete ui in gember, sojasaus en kruiden. Cashewnoten en stukjes opgebakken amandel-sesamtofu. Naast dat dit er echt schitterend uitzag vond ik dit ook het lekkerste gerecht.


Het hoofdgerecht was een filodeeg met shiitake,oesterzwammen, mungbonen, taugé en Chinese kool. Erbij groene boontjes en een saus van koks en tamarinde. Ik dacht ook venkel te proeven, maar heb dit niet meer kunnen verifiëren.


Als toetje kregen we verse gegrilde ananas, raw kokos abrikoos balletjes (?) en een caramel soja roomsaus. Het was allemaal heerlijk en het zag heel erg feestelijk uit.  Yt kookt met biologische producten en deze komen zoveel mogelijk uit de grote moestuin die op het erf ligt. Prachtige groentes en kruiden worden er verbouwd.


We bleven met z'n vieren als laatste over van de groep en hebben nog even lekker gezellig  nagetafeld. Het was een heerlijke warme avond met vervelende muggen maar oh zo lieve Duits-Mechelse herders die na de hitte van de dag eindelijk hun energie weer kwijt konden.


Onze slaapkeet! Herberg Het Volle Leven heeft diverse kamers in het hoofdgebouw, maar ook een slaapkeet! Achter in een beschut hoekje van de enorme tuin tegen de bosrand aan staat de kampeerkeet. Deze was praktisch en netjes ingericht. Toen we net aankwamen nog bloedheet, maar toen we gingen slapen was het er al prima afgekoeld.
We hebben best goed geslapen en als je dan vervolgens wakker wordt en de deur open doet en dit lieve haasje ziet zitten (of is het toch een konijn?) dan kan mijn dag niet meer stuk :-) Heerlijk zo midden in de natuur!


Herberg Het Volle Leven hanteert het B&B methode, en gelukkig was een plantaardig ontbijt geen probleem. We kregen eerst een bakje vers fruit met cruesli en een vruchtenpuree. Daarna een lekker bordje met courgette, tomaat, sla, rozijnen en walnoten. Erbij tahin en een mierikswortelcreme en warme verse broodjes.


Uiteindelijk nog heel even geravot met de gasthonden, broer en zus. Wat een lieverds! Ze bleven maar smeken om nog een rondje stokgooien. En toen alweer huiswaarts. Ondanks dat we er maar 1 nacht hebben verbleven voelde het even heel erg als op vakantie zijn. Wat een mooie plek en wat een leuke omgeving.


Herberg Het Volle Leven
Oude Willem 5
8426 SM Appelscha

Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten