Amsterdam: Koffie ende Koeck


Er zijn al heel wat blogs over geschreven, bijvoorbeeld bij De Groene Meisjes, Lauriekoek  en Veggieproof. Maar nu heb ik eindelijk de kans gehad om zelf ook langs te gaan voor een heerlijk ontbijt bij Koffie ende Koeck! We zaten in een hotel in de randstad vanwege het etentje in Haarlem, daar hadden we natuurlijk niet zoveel keus om te ontbijten dus besloten we Amsterdam in te rijden om eindelijk eens de gerechten van Koffie ende Koeck te kunnen proberen.

Je kan Koffie ende Koeck makkelijk bereiken, zowel met het openbaar vervoer als met de auto want het zit net aan de rand van het centrum van Amsterdam. We hadden flinke honger en besloten lekker op de bankjes buiten te gaan zitten.


Ik koos voor de polenta quiche, deze was echt ontzettend lekker. Heel knap gemaakt en ik ga snel proberen of mij ook zoiets gaat lukken. Een aanrader!


Rick koos voor de The Smokey One, een zalig broodje besmeerd met zelfgemaakte veganaise, gerookte sesam amandel tofu en rauwkost. Deze was zo ontzettend lekker dat we er voor de terug reis nog twee meenemen, lekker voor onderweg  gedurende onze 2 uur durende rit naar huis :-)


Als "toetje" (bestaat er zoiets als een toetje bij je ontbijt ? :P) nam ik de een Portugese taart: Bolo de Bolacha Maria. Een taart opgebouwd uit maria biscuitjes en vegan kardemombotercreme. Ook deze was voor herhaling vatbaar, maar deze staat geloof ik niet vast op de kaart.

Ben je eens in Amsterdam dan is Koffie ende Koeck zeker een bezoekje waard!

Koffie ende Koeck
www.koffieendekoeck.nl
Haarlemmerweg 175
Amsterdam
di -  vrij: 9:30 - 17:30 
zat: 10:00 am - 17:00 pm


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten