Onlangs leerde ik Mexicaans "gehakt" maken met bruine linzen. Dit omdat ik op een forum meedeed aan een cook-a-long met recepten uit Isa Does it. Het linzengehakt van het recept Ancho Lentil Tacos is een blijvertje. Gezonder dan de vegetarische gehakt vervangers en nog voordeliger ook! Maar ook zo simpel en echt heel erg lekker. Ook Vegetus heeft er een recept van op haar blog staan, je kan er dus van alles mee maken.
Wanneer ik nu Mexicaans eet en ik wil er "gehakt" bij dan pak ik de linzen erbij. Van de week had ik weer trek in Mexicaans. Ik twijfel hoe deze serveer methode van tortilla heet. Tostada? Ik frituur het niet..Enchilada? Ik rol het niet..Quesadilla? Ik vouw het ook niet.. Nou ja, dan maar gewoon tortilla :-)
Tortilla met linzengehakt, zwarte bonen en guacamole 3 pers
3 tortilla's
½ tl gedroogde oregano
2 tl (ancho) chilipoeder, of pikante paprika poeder
1 tl gemalen komijn
½ tl gemalen koriander
½ tl zout
1 blik bruine linzen, uitgelekt
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 el tomatenpuree
1 el hot sauce (bijvoorbeeld tabasco, aanpassen naar smaak)
1 blik zwarte bonen, uitgelekt
klein blikje knapperige mais
2 tomaten, in partjes
portie guacamole
salsa (ik gebruik altijd de Taco Saus Hot van Albert Heijn)
plantaardige olie
peper en zout
Meng de volgende kruiden in een kommetje: oregano, chilipoeder, komijn, koriander en zout. Verhit in een grote koekenpan met wat olie en bak hierin de ui voor ongeveer 5 minuten. Doe de laatste 30 seconden de knoflook erbij en roer mee.
Voeg de kruidenmix toe en roer goed om. Voeg de bruine linzen toe samen met de tomatenpuree en de hot sauce. Goed doorroeren en met je spatel hier en daar de linzen kapot drukken. Voeg na 5 minuten de zwarte bonen toe, laat deze goed warm worden. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Verhit ondertussen de tortilla in een pan. Bedek de tortilla's met het linzen-bonen mengsel en verdeel de mais, tomaten, salsa (/taco saus) en guacamole erover.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Vanavond gemaakt en heel erg lekker gevonden door mijzelf en gast :) Gast was in eerste instantie wat terughoudend over linzen... eerdere ervaringen waren niet goed bevallen. Maar deze versie viel gelukkig goed in de smaak en werd voor de tweede keer opgeschept!
BeantwoordenVerwijderenAls hot sauce had ik de chipotle-salsa picante van Chocula gebruikt die ik toen wij destijds in Amsterdam waren had aangeschaft, mjam!!
Bedankt voor het recept!!
Wat leuk dat de linzen op deze manier wel goed zijn bevallen :-) Linzen kun je op zoveel verschillende manieren bereiden en kruiden. Bijna niet met elkaar te vergelijken.
VerwijderenGoed dat je die chipotle-salsa picante van Chocula nog had, past er perfect bij!