Het is niet echt warme soep tijd, maar als je naar buiten kijkt met dit weer en al die regen dan kan ik toch wel verlangen naar een lekkere soep. Met deze soep waan je je een beetje op het Italiaanse platteland, dat maakt de regen dan toch weer een beetje goed :-)
Ik wilde iets doen met de halve groene savooie kool welke ik over had van een dit recept, en ik had een drukke week voor de boeg. Dan is het handig om de soep alvast te maken (deze soep is zoveel lekkerder als het een dagje heeft ingetrokken!) en dan voor meerdere dagen iets te bij de hand te hebben.
Rustieke soep met wortel en groene savooiekool 4 pers
½ groene savooiekool, in dunnen repen
1 prei, in dunne halve ringen
3 wortelen, in dunne halve maantjes
1 pak/blik met tomatenstukjes
2 tl gedroogde oregano
1 l plantaardige boullion
1 blik witte bonen
plantaardige olie
Verhit in een grote soeppan de plantaardige olie en bak hierin de prei, kool en wortel al roerend om voor ongeveer 8 minuten tot de kool is geslonken.
Voeg de tomatenstukjes (met sap!) toe samen met de bouillon en oregano, zet het vuur zachter en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
De laatste paar minuten de bonen toevoegen en meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
Wij hebben er een sneetjes ruig brood met kruiden "boter" (plantaardige margarine) bij gegeten.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten