Rustieke soep met wortel en groene savooiekool

Het is niet echt warme soep tijd, maar als je naar buiten kijkt met dit weer en al die regen dan kan ik toch wel verlangen naar een lekkere soep. Met deze soep waan je je een beetje op het Italiaanse platteland, dat maakt de regen dan toch weer een beetje goed :-)

Ik wilde iets doen met de halve groene savooie kool welke ik over had van een dit recept, en ik had een drukke week voor de boeg. Dan is het handig om de soep alvast te maken (deze soep is zoveel lekkerder als het een dagje heeft ingetrokken!) en dan voor meerdere dagen iets te bij de hand te hebben.


Rustieke soep met wortel en groene savooiekool 4 pers
½ groene savooiekool, in dunnen repen
1 prei, in dunne halve ringen
3 wortelen, in dunne halve maantjes
1 pak/blik met tomatenstukjes
2 tl gedroogde oregano
1 l plantaardige boullion
1 blik witte bonen
plantaardige olie

Verhit in een grote soeppan de plantaardige olie en bak hierin de prei, kool en wortel al roerend om voor ongeveer 8 minuten tot de kool is geslonken.

Voeg de tomatenstukjes (met sap!) toe samen met de bouillon en oregano, zet het vuur zachter en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

De laatste paar minuten de bonen toevoegen en meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper.

Wij hebben er een sneetjes ruig brood met kruiden "boter" (plantaardige margarine) bij gegeten.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten