Pasta met courgette, tomaatjes en avocado

Dit soort gerechten maak ik vaak na het werk als het een mooie zomeravond is en ik geen zin heb om echt na te denken over wat we gaan eten of ingewikkelde recepten wil uitproberen.

Het kan qua smaak eigenlijk nooit fout gaan en het geeft toch een zomers Italiaans sfeertje. Ook heel erg geschikt als lunch.


Pasta met courgette, tomaatjes en avocado 2 pers
pasta voor 2 personen
250 gram cherry tomaatjes
2 courgettes
3 teentjes knoflook
2 tomaten
1 tl Italiaanse kruiden
pijnboompitjes
1 avocado
olijfolie
peper & zout
basilicum blaadjes

Verwarm de oven voor op 210C.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Halveer de kleine tomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Bestrooi met wat (kruiden)zout en bak ze ongeveer een half uur in de oven.

Snijd de courgettes in 3 cm lange parten. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Verhit wat olie in een grote pan en bak hierin al roerend de courgettes met de knoflook voor ongeveer 10 minuten.

Pureer met de staafmixer de twee tomaten, het overgebleven teentje knoflook en de Italiaanse kruiden. Snijd de geschilde en ontpitte avocado in kleine stukjes.

Doe de gekookte en afgegoten pasta bij de courgette, doe de gepureerde tomaten en stukjes avocado erbij en warm alles even goed door en door en breng op smaak met zout en peper.

Dien de pasta met courgette op en verdeel de tomaatjes uit de oven eroverheen. Verdeel vervolgens de pijnboompitjes en wat basilicum blaadjes.


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten